fbpx

Jocs per a gossos a casa

Jocs per a gossos que pots fer a casa o en un pis

Amb el confinament, la gran majoria dels gossos no poden sortir al carrer i deixar anar l’energia que acumulen, i és que els pocs minuts i distància que se’ns permet treure’ls. El temps necessari perquè facin les seves necessitats i tornar a casa. Per això, molts gossos estan començant a patir un estrès addicional, ansietat i fins i tot els veiem més tristos. No obstant això, no tot són males notícies, ja que existeixen una infinitat de jocs per a gossos que podem fer a casa.

Jocs per gos d’educació i ensinistrament

Si el teu gos no coneix les ordres fonamentals com seure, estirar-se, venir, etc. Per què no aprofitar el confinament per ensenyar alguns altres trucs amb els quals entrenar la seva ment i alliberar energia? A més, tot el que aprengui el acostarà més a tu. Quines coses  més podem ensenyar als nostres peluts? En primer lloc, recorda que l´ensinistrament en positiu, és el més eficaç i adequat. El gos hauria d’aprendre jugant, divertint-se, i els jocs per a gossos no han de durar més de 15 minuts seguits, ni més d’una hora al dia.

Entreteniment i entrenament

Recorda que és tan important entrenar el seu físic com la seva ment, així doncs, anem a veure alguns exercicis que podem fer sense moure’ns de casa:

Troba el premi: és un dels que més els agrada, ja que posa en marxa el seu instint de presa, de recerca, i s’ho passen bomba. Es tracta de deixar a el gos un moment en una habitació, agafar alguna cosa que els agradi molt, un premi, o similar i amagar-la en algun lloc de la sala, per exemple. Quan aprengui a buscar a una habitació, podem estendre la recerca a la resta de la casa. Hem de seguir-lo i animar-lo, però no assenyalar el  lloc, ha de trobar-ho sense que nosaltres intervinguem directament. Aquest els encanta, a més, un cop troben el premi se’l mengen!

El següent joc per a gossos és senzill. Agafa una tovallola petita i posa a dins trossos de pinso o premis, Enrotlla completament, i llavors, deixa que el teu gos s’espavili per desenrotllar la tovallola i anar menjant-se les llaminadures.

La catifa d’olors: pots trobar molts vídeos a internet sobre com fer-la tu mateix, i el tindràs entretingut, motivat i actiu una bona estona.

Crea joguines divertides com, per exemple, agafa una pilota, fes un petit forat, i introdueix alguns premis o pinsos dins, perquè el teu can hagi d’esforçar una mica per menjar.

Joc per a gossos educatius

Ensenya-li coses noves, ¡trucs, que us divertiran als dos! Per exemple, que giri al teu voltant, o que passi per entre les teves cames, que toqui alguna cosa per aconseguir una altra cosa, que es quedi quiet esperant fins que li diguis en un extrem de l’habitació mentre vas a l’altre costat, etc. Podràs trobar molts recursos a internet sobre com pots fer tots aquests trucs i jocs amb el teu pelut.

Recorda que l’estimulació és la millor manera d’entretenir al teu amic i evitar-li problemes i mals comportaments.

Hi ha una gran quantitat de jocs per a gossos, ¡tira d’imaginació i dedica-li una estoneta cada dia, a més de cuidar la seva salut i estimular-lo, ¡reforçaràs el teu vincle amb ell! I si tens dubtes, pregunta’ns.

Si tens algun dubte, en HVC estem a la teva disposició per resoldre-les totes.

Per qualsevol consulta o dubte, podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Jocs per a gossos en casa” també et podria interessar: Treure paparres en gats.