fbpx

Ingesta de Medicació Humana

Quant a la ingesta de medicació humana, podem pensar que l’organisme de les nostres mascotes es igual que el nostre, que simplement són més petits, però en realitat no és així.  A nivell intern tenim mecanismes diferents que fan que no puguin prendre coses que per nosaltres podrien semblar inofensives.

Per aquest motiu, és responsabilitat dels veterinaris informar al propietaris de que no haurien de donar a les seves mascotes medicaments d’us humà sense preinscripció facultativa. D’igual manera s’ha d’informar al veterinari quan es produeix una ingesta de forma accidental. Exemple:

L’ibuprofè es podria donar però en dosis molt inferiors a les nostres i per donar la dosis adequada hem de donar fraccions de comprimits molt petites. El perill es que en gossos la diferencia entre la dosis efectiva i la dosis a partir de la qual tenim efectes secundaris es molt petita.  Això fa que sigui molt fàcil donar una dosis massa elevada i que el nostre gos comenci a trobar-se malament (com a mínim simptomatologia digestiva: vòmits, diarrees, femtes amb sang).

El paracetamol en gats, i en menor proporció en gossos, és tòxic. No es pot donar, perquè dosis molt petites podrien ser letals.

Per aquest motius es recomana donar antiinflamatoris d’us veterinari per evitar problemes.

Els medicaments d’us humà que causen mes intoxicacions son: paracetamol, ibuprofè, antidepressius, medicacions per dormir, pastilles anticonceptives i medicacions mes especifiques (per patologies cardíaques, diabetis,…).

Si en algun moment la teva mascota ingereix alguna medicació d’us humà seria recomanable que contactessis amb el teu veterinari de confiança. Et preguntaran quin medicament ha pres, la quantitat i fa quant de temps l’ha ingerit.

Si actuem amb rapidesa, la gran majoria de medicaments a la clínica es poden fer vomitar i així evitar la intoxicació. Inclús alguns tenen antídot.

Es importar fer la consulta, potser en alguns casos la ingesta no implica cap perill però en altres l’actuació rapida podria salvar la vida de la teva mascota.

Si t’ha agradat aquest article d’ingesta de medicació humana, també et podria interessar De vacances amb la meva mascota