fbpx

Fruita per a gats | És bo que els gats mengin fruita?

Als companys humans dels gats ens encanta donar-los llaminadures, però és una molt bona idea com a alternativa fer servir la fruita per a gats.

Però abans d’entrar en matèria, és important que sàpigues que si el teu gat no la presa mai, introduir nous aliments a la dieta del teu gatet, pot causar trastorns digestius com la diarrea o els vòmits. Si tens dubtes, sempre POTS preguntar-nos.

Com introduir la fruita per a gats a la dieta

La fruita per a gats no s’ha d’incorporar de forma brusca, sinó completament progressiva, i durant el procés, és necessari que vigilis qualsevol canvi que es produeixi en la salut de l’animal.

Podem començar introduint una sola fruita en la seva dieta.

També és important saber que moltes fruites per a gats no són les més aptes, ja que tens un molt alt contingut de sucre, de manera que, sobretot si el teu gatet es diabètic, no és gens convenient que les mengi.

Quin tipus de fruita per a gats puc donar al meu amic pelut?
La fruita per a gats que esmentem a continuació és segura pel teu felí, però tot i això, recorda que la fruita té més sucre que la verdura. Ah, i abans de donar-li, treu totes les llavors, la pell, el cor … tot el que li pugui fer mal!

Fa uns mesos vam llegir un article d’ens inspiro en Misanimales.com

Pomes

Les pomes tenen molta fibra i poc greix, els va molt bé als gats amb sobrepès o que ja són d’edats avançades. Aporten molta vitamina C i vitamina A, serveixen per tenir els ossos i els teixits saludables.

Albercoc

L’albercoc és una fruita carnosa amb betacarotè i potassi. Aquests contenen anti cancerígens, però assegura’t que només es menja el fruit.

Plàtan

El plàtan té molt potassi, beneficiós per a les funcions renals i cardíaques, encara que també té molt de sucre i carbohidrats. Així que cal donar-ne amb moderació. Com a alternativa a les llaminadures, pot ser molt bo sempre que no n’abusem.
Altres fruites per a gats

Nabius

Els nabius prevenen el dany dels teixits i les cèl·lules en els éssers humans. I proporcionen els MATEIXOS beneficis als animals gràcies a les seves propietats antioxidants.

A més, contenen molta vitamina C i fibra, pel que reduïm les POSSIBILITATS de desenvolupament de malalties / infeccions del tracte urinari. És més, també millora la capacitat de visió nocturna del nostre gat.

El nabiu vermell és genial per combatre les infeccions del tracte urinari perquè contenen molt manganès, fibra i vitamina C.

Mango

Si hi ha alguna fruita plena de vitamines essencials per a gats, es aquesta, però sense l’os. Es molt tòxic per als gats. El mango ajuda a que el sistema digestiu funcioni millor.

 

Fruita per a gats que no has de donar mai

D’altra banda, les garrofes són molt tòxiques per al gat, i al costat del raïm (que pot fer-li mal al ronyó) i determinats cítrics són molt poc recomanables.

En resum, la fruita per a gats no portarà grans problemes als nostres amics, però sempre i quan ho fem des de la moderació i tenint molt clar quines no se li poden donar.

Si t’ha agradat aquesta publicació també et podria agradar: “El rum-rum dels gats