Tel. 93 803 12 68 hvc@hvc.cat

La formació és el teu futur

Formació

La formació de les persones cada vegada és més imprescindible per poder accedir a un lloc de treball, per això a l’Hospital Veterinari de Catalunya apostem per donar una formació molt més especialitzada i pràctica en les àrees que nosaltres dominem.

Cursos d’infermeria veterinària

Al nostre país, estudis com la infermeria, perruqueria i ensinistrament no estan reglats, esperem que la situació canviï aviat, encara que de moment hi ha molts estudis d’auxiliar veterinària que són molt teòrics, fins i tot a distància, i amb escasses hores de pràctiques. A l’Hospital Veterinari de Catalunya sabem per experiència que la feina d’infermera no es pot aprendre només amb els llibres, cal moltes hores de pràctiques amb els nostres pacients.

Des de fa més de 9 anys a l’Hospital Veterinari de Catalunya hem anat desenvolupant els cursos d’infermeria veterinària, perruqueria i ensinistrament, que es basen en les pràctiques per poder aconseguir i consolidar els coneixements necessaris sobre la matèria. Els cursos estan formats per 150 hores lectives de teoria i 300 hores de pràctiques en els nostres centres. Durant tots aquests anys hem anat perfeccionant els cursos, ampliant contingut i ampliant les pràctiques en les disciplines més complexes, això fa que els estudiants amb el Diploma de l’Hospital Veterinari de Catalunya siguin dels més buscats pel sector de la clínica veterinària a l’hora de contractar personal, és doncs una veritable eina per poder accedir a un lloc de treball dins del sector.

La durada del curs és d’octubre a juliol, una tarda a la setmana i depenent un o dos mesos de pràctiques, segons l’horari escollit.

El nostre treball és purament vocacional, encara que cada vegada més, sense una bona formació no és possible accedir a un lloc de treball. Per aquest motiu encoratgem i animem a qui tingui la vocació de poder treballar amb animals, com són principalment els gossos i gats, s’apropin a l’Hospital Veterinari de Catalunya per ser informat sobre els cursos d’infermeria veterinària. Els cursos de l’Hospital Veterinari de Catalunya són la millor alternativa de donar contingut a una vocació i trobar una sortida laboral en un sector que està en constant creixement.

Pràctiques i continguts

A l’Hospital Veterinari de Catalunya hem adaptat les classes, el contingut didàctic i les pràctiques a la normativa europea, i a la qualificació professional de: Assistència a l’atenció clínica veterinària en medicina animal, l’infermer / a veterinari / a és el col·laborador indispensable del veterinari. Aquest curs està dissenyat seguint les tècniques pedagògiques més modernes, complementem les classes teòriques amb moltes hores de pràctiques en els nostres hospitals veterinaris.

La formació en infermeria veterinària permet exercir una professió amb un ampli ventall laboral que en la nostra societat cada vegada té més demanda, com són:

 • Infermeria veterinària en hospitals i clíniques veterinàries
 • Infermeria veterinària en facultats i centres d’investigació animal
 • Infermeria veterinària centres de recollida i protecció animal
 • Visitador de productes veterinaris
 • Parcs i nuclis zoològics
 • Animalaris
 • Centres de recuperació de fauna
Equip docent

Dr. Joan Rubiralta: Llicenciat en veterinària, forma part del servei de Medicina Interna. És responsable del departament d’Etologia veterinària (comportament animal) de l’Hospital Veterinari de Catalunya.

Dr. Diego Ortiz: Llicenciat en veterinària, forma part del servei de Medicina Interna de l’Hospital Veterinari de Catalunya.

– Antecedents històrics
– Races gossos i gats
– Descripció treball d’auxiliars
– Sector serveis veterinaris
– Ètica professional i tinença responsable
– Material de subjecció i riscos laborals
– Exploració física
– Material d’exploració
– Administració de medicaments
– Ferides i embenats
– Primers auxilis
– Sang
– Orina
– Coprologia
– Citologies
– Exòtics
– Comunicació
– Fluidoteràpia
– Aparell musculatori
– Esquelètic
– Aparell cardiocirculatori amb sistema limfàtic
– Aparell respiratori
– Aparell gastrointestinal
– Sistema urinari
– Sistema reproductor
– Sistema nerviós
– Sistema endocrí
– Òrgans sentits
– Dermatologia
– Vacunació i sistema immunitari
– Proves dermatológiques
– Hospitalització
– Quiròfan 1
– Quiròfan 2
– Sutures
– Qvet sistema informàtic d’ús habital en el camp de la veterinària
– Desparasitació
– Nutrició 1
– Higiene
– Gestació i lactància
– Etologia 1
– Microorganismes
– Endoparàsits
– Ectoparàsits
– Zoonosi
– Farmacologia 1 i 2
– Radiologia
– Electrocardiograma i ecografia
– Anestesia
– Recuperació i rehabilitació
– Medicina
– Prevenció
Lloc de les classes presencials:

Hospital Veterinari de Catalunya a Òdena i a l’Hospital Veterinari de Catalunya Sarrià a Barcelona.

Aquest curs consta de:

 • 150 hores lectives de teoria.
 • 100 hores de pràctiques dirigides.
 • 200 hores de pràctiques de camp, als centres de l’Hospital Veterinari de Catalunya a Òdena, Roc Verd a Esplugues i a Sarrià a Barcelona.
 • La durada del curs és d’octubre a juliol.

Preu: 2.500 euros

*oferim flexibilitat en els terminis i pagaments

Necessita més informació?

Si vol fer alguna altra consulta, demanar un pressupost o bé necessita més informació sobre qualsevol dels nostres serveis, posi's en contacte amb nosaltres i li donarem una resposta el més aviat possible.

Posem al seu abast un servei d'atenció al client ràpid i eficient perquè ens pregunti tot el que necessiti saber.

Newsletter

Subscrigui's al nostra butlletí informatiu i beneficiï's de les nostres promocions exclusives per a clients.

Contacte

BV-1031, 554, 08711 Òdena, Barcelona

Tel. 93 803 12 68

E-mail. hvc@hvc.cat