fbpx

Cada gos presenta un creixement diferent en funció de diversos factors, com ara els genètics, nutricionals, la mida de la ventrada i el lloc de naixement dins de la ventrada, és a dir, freqüentment són més grans els gossos que han nascut primer i de menor grandària els últims.

Per valorar la progressió dels cadells durant el seu desenvolupament, s’utilitzen les corbes de creixement per monitoritzar la seva evolució i tenir una predicció de la seva grandària en ser adults.
El creixement determina el temperament futur, així com la seva morfologia i l’harmonia de la seva figura.
Les corbes de creixement s’utilitzen per comprovar el desenvolupament del pes del cadell des del naixement fins a l’etapa adulta. Els guanys de pes tendeixen a disminuir a mesura que l’animal s’acosta a la maduresa corporal.
Els cadells normalment augmenten entre un 5-10% de pes al dia durant les primeres setmanes, sent els de races petites de velocitat de creixement lenta i els de races grans de creixement important i prolongat.
Els cadells segons de raça petita arribaran sobre els 3 mesos la meitat del seu pes adult, mentre que els gossos de raça gran ho faran entre els 5-6 mesos.
En general els gossos de raça petita aconsegueixen el seu creixement adult entre els 10-12 mesos, els gossos de mida gran ho fan entre els 14-18 mesos i els de races gegants entre els 18-24 mesos.
D’altra banda, el final del desenvolupament conductual en cadells, la vida adulta, comença a la pubertat sobre els 7-10 mesos en els mascles i aproximadament entre els 6-9 mesos en les femelles. La maduresa social acostumen arribar-hi als 18 mesos aproximadament i la conductual cap als 2 anys.

Cada etapa de la vida del nostre animal té la seva essència i un aprenentatge, tant per a ells com para nosaltres, per tant aconsellem gaudir al màxim de cadascuna d’aquestes etapes.

 

Per més informació pot deixar el seu comentari i un dels nostres veterinaris atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.