fbpx

Febre en animals | Com sabré si el meu amic pelut està malalt?

Algunes vegades, quan nosaltres els humans ens posem malalts és fàcil reconèixer els símptomes, però, la qüestió és si som capaços de fer el mateix amb els nostres peluts.
Per molts de nosaltres no és gens fàcil reconèixer la febre en els animals, si estan malalts. Per sort, sempre pots comptar amb nosaltres per saber si el teu amic gaudeix de bona salut.

Nosaltres sempre us recomanem que aneu a una consulta amb el vostre gos o gat per tal de revisar que estiguin les vacunes al dia o les diferents revisions a les que puguin necessitar els vostres companys de 4 potes.

La prevenció és fonamental a l’hora d’evitar la febre als animals

És bàsic que es realitzi un treball de prevenció per evitar la febre en els animals, és a dir, no deixar els teus animals que realitzin accions que puguin fer que es refredin, per exemple, que és una de les causes de les quals pot aparèixer la febre en els animals.

Ara bé, en cas d’estar malalts, com a propietaris, haurien de ser capaços d’identificar els símptomes de la febre, però som conscients que algunes vegades sigui difícil, i per això te’n volem donar algunes pistes per a que es pugui fer sense gaires problemes.

Com identificar que els nostres gats i gossos tenen febre?

Abans que res, els gossos tenen diferent temperatura que la nostra. La normalitat en aquests animals es entre els 38,5 ºC i els 38,9 ºC, 39ºC si són cadells i varia segons diferents casos. Podem considerar que un gos té febre a partir dels 39 graus. Si el teu amic porta aquesta temperatura, truca al veterinari immediatament.

Quins són els símptomes de la febre als animals?

En cas que no ho sàpigues, aquí hi ha alguns símptomes de febre en els animals.

Nas calent i sec

És important tenir en compte la forma en què es troba la trufa d’un animal no depèn únicament de la temperatura del seu cos. Us posem un exemple: si durant un període de temps l’ha passat al sol, és possible que es mantingui una estona la trufa seca. Si bé pot ser un síntoma, NO és concluent.

Altres símptomes de febre en els animals son l’apatia, tremolors, mucositat o secrecions nasals, la pèrdua de gana o un excés de son. En cas que el vostre petit en presenti alguns d’aquests, el millor és que truqueu al vostre veterinari el més aviat possible.

Puc saber que té febre sense tenir un termòmetre a mà?

Naturalment, el millor per saber si hi ha febre en els animals és utilitzar el termòmetre, però si no en tenim cap a mà, podeu tocar-los les orelles, l’engonal i el ventre. Si veus que té una temperatura alta, probablement el vostre gos tingui febre.

És molt important que sempre recordeu això: en el cas que el vostre amic tingui febre, mai heu d’intentar baixar-la pel vostre compte. Acudeix a una consulta i deixa que el veterinari ho faci, d’altra manera, podríem fer-li més mal que bé.

A l’ HVC posem a  disposició els nostres coneixements per a que el vostre amic sigui sempre ben atès i que pugi fer una vida sana i feliç.

Per qualsevol dubte podeu contactar amb nosaltres al 938031268 o bé a hvc@hvc.cat

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Febre en animals | Com sabré si el meu amic pelut està malalt?” també et podria interessar: Castrar un gos. Avantatges i desavantatges.