fbpx

L’eutanàsia, junts fins al final

 

L’Eutanàsia és un procediment voluntari que realitza el veterinari a una mascota que pateix una malaltia en fase terminal i incurable per evitar el seu patiment.

El comiat a una mascota és dels processos vitals més durs i dolorosos que podem passar les persones que estimem els animals. Tot i que hem d’assumir que la seva esperança de vida és més curta que la nostra, la tristor ens pren el control de les emocions.

Com a veterinaris experimentem aquest procés amb l’objectiu de donar sempre tota la delicadesa i suport al pacient perquè marxi el millor possible i sense patiments. Sentim molta tristor però sabem que estem aquí per ajudar en totes les seves fases vitals fins a la darrera i més difícil.

Els propietaris ho passem malament i molts no volen presenciar el seu comiat, fet que respectem, però considerem que no hauria de ser així.

El seu amor és incondicional en veu i acte. És per això que volem conscienciar a les persones que tenen animals de companyia que no els deixin sols en l’últim moment de la seva vida.

 

la eutanasia

La nostra professió és dura i fets com aquests ens entristeixen perquè fem una feina vocacional però també molt emocional.

Quan un propietari marxa i deixa el seu gos o gat a la consulta del veterinari, tot i estar molt malalts, no saben que passa, et busquen per tot arreu, es posen molt nerviosos, s’estressen i per molta tendresa, afecte i amor que com a veterinaris vulguem donar, no som el seu referent ni la seva família.

Sabem que es molt dur però creiem que hem de fomentar que el seu final sigui tranquil i acompanyat dels seus. Hem de ser forts i acceptar que la mort forma part de la vida.

Acceptem-ho amb dignitat per ells i per nosaltres mateixos.

 

Si t’ha agradat aquesta publicació de “L’eutanàsia, junts fins al final” també et podria agradar: “Benestar animal, un pas més endavant!