fbpx

Per què l’esterilització?

L’augment massiu i incontrolat de la població de gats i gossos és un problema que afecta als animals, però també al conjunt de la societat.
Com a conseqüència dels naixements no desitjats, molts animals són abandonats, amb tots els problemes que això genera i els recursos que obliguen a destinar a les diferents entitats per fer front al problema. Tot per evitar una situació que es pot solucionar d’una manera més efectiva i senzilla per mitjà de l’esterilització.
L’esterilització acaba definitivament amb els períodes de zel i les seves conseqüències més acusades: gestacions no desitjades, baralles entre mascles, agressivitat, competència, marcatge amb orina i escapades de casa en busca de femelles, etc.
L’esterilització també evita patologies o redueix a les femelles: infeccions uterines, quists ovàrics, tumors de mama i, en mascles, problemes prostàtics. Cal remarcar que el tòpic estès que les femelles han parir com a mínim una vegada almenys perquè els va bé, és totalment falsa i sense cap mena de fonament científic.

 

Els animals esterilitzats perden la personalitat?

A molts amos de gats i gossos els preocupa aquesta intervenció per les conseqüències que pot tenir en el comportament i el caràcter dels seus animals de companyia. També està força estesa la creença que tenen tendència a engreixar-se excessivament.

Important
• No experimenten canvis apreciables de caràcter.
• Milloren la relació amb els propietaris i amb les persones en general.
• Si l’animal té tendència a guanyar pes, cal controlar-lo i modificar-ne el règim alimentari. Cal comptar amb el consell del veterinari.

L’esterilització dels animals és una intervenció quirúrgica senzilla sota anestèsia general que no implica cap dolor. Es recuperen d’una manera ràpida i sense patiment. És convenient fer aquesta intervenció abans del primer any de vida de l’animal per evitar l’aprenentatge d’hàbits que poden comportar problemes de convivència. Malgrat tot, es pot fer en qualsevol moment de la seva vida.

 
Per més informació pot deixar el seu comentari i un dels nostres veterinaris atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.