fbpx

El Dr. Joan Rubiralta responsable del servei d’etologia del Grup HVC ens explica com escollir el gos més adequat per a cada família:

Abans d’adquirir un animal de companyia, és molt important pensar-ho molt bé, hem de tenir en compte multitud de paràmetres que influiran en la decisió final.

Primer de tot cal preguntar-se si volem un gos adult o bé volem un cadell: les necessitats i atencions són ben diferents; se sap que els cadells necessiten moltes més atencions per part del propietari, per tant més dedicació diària, més hores pendents del gos.

L’espai on viurà: si disposem d’un jardí, d’una terrassa, d’un balcó, d’un pis o be viurà en una casa. Segons l’espai de que disposem hem de triar una raça que s’adapti millor (gossos d’una mida considerable necessiten més espai, gossos més petits no necessiten tant espai en general.

Perquè volem un gos? hi ha molta gent que vol un gos per fer companyia, però d’altres el volen fer realitzar una serie de tasques; vigilar, bellesa, esport, pastoreig, pigalls etc. És ben conegut que hi ha races que són més adequades per guardar, per fer curses, entre d’altres. Cal tenir-ho present; per exemple: no posarem a vigilar una finca a un pequinès!

Les preferències personals; tots tenim al cap races que ens agraden i races que no. Moltes vegades ens deixem portar per “ l’estètica “ i no veiem més enllà ni tampoc les conseqüències i desprès malauradament passa el què passa.
Hem de saber les necessitats de cada raça per tal de veure si s’adeqüen al nostre cas. Per exemple: ens pot agradar molt un bulldog anglès però si volem sortir a caminar una llarga estona amb ell, no és una bona elecció.

Per últim hem de tenir en compte de quins membres està formada la família de la qual formarà part aquest nou “company de viatge. Si hi ha nens, gent gran, etc. Moltes vegades les primeres intencions són unes i mida que passa el temps van variant: tema passejos per exemple (qui els passeja, quie es responsabilitza de certes tasques, etc.).

Tot i que hi ha una generalitat en quant al caràcter segons la raça, cal dir que existeix molta individualitat per tant ens podem trobar animals que en quant al caràcter no correspon a la raça per això és molt important conèixer l’animal abans d’adquirir-lo. Per tal de millorar la tria no dubteu a demanar consell al vostre veterinari, per tal de prendre la millor decisió.

Per a més informació pot deixar el seu comentari i el Dr. Joan Rubiralta o bé un dels nostres veterinaris especialistes en etologia canina atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.