fbpx

Els millors jocs per conills a tenir en compte si tens un conill

Si existeixen uns animals als que els agrada jugar, aquests són els conills. La qüestió és ser capaços d’escollir els jocs per conills de manera que els estimuli tant la ment com el seu cos. No podem oblidar que l’exercici físic, junt a una bona alimentació, és fonamental pel seu benestar.

El millor de tot això és que hi ha diverses opcions per escollir jocs per conills, fins i tot els pots fer tu mateix, sense haver de comprar-los.

Quin tipus de jocs per conills puc fer servir?

Com diem, hi ha diversos tipus de jocs per conills amb els que podràs ajudar-lo a que estigui en forma i perquè estimuli el seu cervell. A continuació t’ensenyarem alguns.

Mastegadors

Als conills els agrada mastegar perquè és una forma d’experimentar el que els rodeja fent servir les diferents textures i els diferents sabors per això. Per aquesta raó és important que els seus músculs mandibulars estiguin forts.

A més a  més, amb aquestes joguines per conills evitaràs que el conill mossegui els mobles, al mateix temps que satisfà  la seva necessitat de rossegar amb els incisius. Això si, és important assegurar-se de que aquestes joguines són aptes per l’ús del teu animal de companyia.

Hi ha una gran varietat de mossegadors, però també els pots fer tu mateix amb rotllos de paper higiènic (sense paper ni cola), caixes de cartró fortes, algun objecte de mimbre que no estigui tractat químicament o de fusta en les mateixes condicions. També es poden fer servir guies de telèfon sense la portada de plàstic, per posar un exemple.

Joguines que els permetin excavar

Un altre cosa que els agrada fer molt a aquests animals es excavar, sobre tot les femelles, ja que són elles les que solen fer els túnels dels caus. És bo que les proporcions de les joguines els permetin fer això. Addicionalment, així podran fer servir les seves ungles, com hem dit abans.

Pots fer server trossos de catifes que ja no facis servir, estoretes fetes amb palla, objectes d’herba, texans o mantes sense que puguin moure gaire al excavar. I clar,  col·locar això en un gibrell o en un lloc on no es puguin fer mal.

Jocs per conills que es puguin llançar

Hi ha conills als que els encanta llançar amb la seva boca diferents objectes. Per això tens que deixar les joguines que es puguin llançar. Entre altres, pots fer servir aquests:

  • Mossegadors petits
  • objectes de plàstic dur i de fusta de petita dimensió
  • boles amb campaneta
  • rotllos de paper higiènic
  • boles de goma

Escalada

Doncs si, als conills també els agrada escalar i per això aquests són de les millors joguines que pots donar-los. És possible utilitzar cases i jocs de gats, crear una superfície per escalar amb una Caixa de cartró o comprar una joguina especial per a conills.

Menjadores

Amb les menjadores entretens al conill i li dones el menjar mentre que l’ajudes a estimular el seu cervell. En el mercat existeixen menjadores interactives de molts tipus, però també pots fabricar-lo tu mateix.

Aquests són només alguns jocs per conills que pots comprar en qualsevol botiga o pots fer tu mateixa. No obstant, si tens dubtes, parla amb nosaltres.

 

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Els millors jocs per conills a tenir en compte si tens un conill” també et podria interessar: Etologia animals de companyia.