fbpx

La Dra. Eva Expósito, responsable del servei de Cardiologia de l’HVC Òdena, ens explica els símptomes i tractament d’aquesta malaltia:

Els gossos igual que les persones poden tenir insuficiència cardíaca.
Hi ha malalties del cor que s’anomenen congènites, això vol dir que ja neixen amb elles i solen ser conseqüència d’una malformació, són poc habituals.
El més freqüent és que aparegui amb l’edat, tenint una vàlvula que no funciona bé i per tant produeix un reflux de sang que amb el temps acaba produint una insuficiència cardíaca. Aquesta malaltia és molt típica de gossos de mida petita i es veu a partir d’una certa edat concretament entre els 8 i 10 anys.
Diem que un gos té insuficiència cardíaca, com a conseqüència d’un mal funcionament del cor on acabem veient símptomes de malaltia.
Aquest símptomes poden ser: tos, intolerància a l’ exercici, respiració més ràpida del normal, desmais, etc.

Eva Expòsito - HVC
És molt important realitzar una revisió veterinària anual, d’aquesta manera detectarem a temps si el seu gos pot tenir una malaltia cardíaca.
Realitzarem una exploració física completa i en cas de detectar algun símptoma sospitós (com per exemple un buf cardíac) es decidirà fer més proves com radiografies del tòrax, electrocardiogrames i eco-cardiografia donat que en molts cops, en les primeres fases, els animals no mostren cap símptoma de malaltia.

Per a més informació pot deixar el seu comentari i la Dra. Eva Expósito, o bé un dels nostres veterinaris especialistes en cardiologia atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.