fbpx

El Dr. Joan Rubiralta responsable del servei d’etologia del Grup HVC, ens explica i ens dóna més informació sobre l’ansietat:

L’ansietat és un estat emocional molt més freqüent del que ens pensem en el nostres animals de companyia i en aquest cas en el gossos. El tipus de vida que en general la societat ens empeny a portar, afecta de forma significativa en la nostra relació amb el nostre gos.

De manera inconscient els hi transmetem el nostre estrès diari. És molt important identificar els senyals possibles d’un gos que comença a presentar símptomes d’ansietat per tal de minimitzar els seus efectes nocius, una ansietat no controlada pot desencadenar una “frustració” i un estat mental molt perjudicial per la nostra mascota.
Podem sospitar que el nostre gos té o comença a tenir ansietat si: la vocalització és excessiva, té comportaments destructius, apatia, agressivitat, irritabilitat, hiperactivitat …. entre d’altres.

Si existeix una mínima sospita cal anar al nostre veterinari per tal de fer una bona anamnesi del cas i si es confirmen les sospites fer el canvies i tractaments necessaris per solucionar el problema.

 

Per a més informació pot deixar el seu comentari i el Dr. Joan Rubiralta o bé un dels nostres veterinaris especialistes en etologia canina atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.