fbpx

Sabies que el gat Sphynx és una raça de gats nadius de Canadà, però estandarditzats a França.
Aquest gat es caracteritza per l’absència gairebé total del seu pelatge, per tant no deixen pèl en els mobles ni a la roba, tendeixen a ser mes higiènics i no massa al·lèrgics.
Prefereixen els ambients interiors ja que a l’exterior no poden viure per l’absència de pelatge, la manca de pèl els fa més susceptibles als canvis de temperatura i són molt vulnerables a les cremades del sol, per aquest motiu requereixen una especial atenció i tenir molta cura.
Cal lubricar-li la pell (pot fer-se amb banys) i també se li pot posar protector solar. També s’ha d’anar amb compte de no deixar el gat fora o en cas de clima fred en zones exteriors, a més a més als gats Sphynx no els hi agrada descansar sobre superfícies fredes.

El seu ràpid metabolisme incrementa la seva gana, aquesta raça necessita més quantitat d’aliment que d’altres.
L’absència de pestanyes fa que els ulls siguin més susceptibles, aquesta manca de protecció en els ulls provoca l’augment de partícules i brutícia.
És un gat intel·ligent, afectuós i molt juganer. Sempre buscarà les mostres d’afecte dels seus amos donat que no suporta la solitud, per això sempre veiem els gats Sphynx molt a prop o a sobre els seus propietaris. És molt sociable, a més és molt actiu, rarament el trobarem estirat en un sofà o quiet. No acostuma a miolar en excés.
Són gats dolços, curiosos, pacífics i intel·ligents, normalment s’estimen més la calma i la tranquil·litat, però en ocasions pot mostrar la seva faceta més vivaç, entremaliada i juganera (com pot ser enfilar-se i saltar).
Aquests gats d’aspecte exclusiu han aparegut al costat d’actors i cantants en sèries de televisió, pel·lícules i vídeos musicals.

Per més informació pot deixar el seu comentari i un dels nostres veterinaris atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.