fbpx

A l’Hospital Veterinari de Catalunya comptem amb un departament d’especialistes en el camp de la veterinària d’animals exòtics.
Dins aquest grup d’animals destaquem alguns com són els petits mamífers com la fura, el conill, el hàmster, l’esquirol, etc. Les Aus cantores, ornamentals i psitàcides. I també rèptils com tortugues, serps i llangardaixos.

 

Què cal saber abans d’adquirir-los?

• Primer de tot i més important informar-se de les necessitats que requerirà l’animal que es vol tenir a casa, consultant al Veterinari especialista.
• És molt important que la compra és realitzi en un comerç homologat i de confiança. S’ha d’evitar comprar animals en llocs no especialitzats.
• A l’efectuar la compra ens han de facilitar la factura o resguard de compra, així com els certificats veterinaris, analítiques corresponents i el CITES si s’escau.

 

Com prevenir malalties en animals exòtics?

En molts casos no ens adonem que el nostre animal està malalt fins que ja és massa tard o la malaltia es troba en una fase molt avançada, per aquest motiu és de vital importància la medicina preventiva
Després de la compra, és necessari acomplir una primera visita al Veterinari per resoldre dubtes de maneig i comprovar l’estat sanitari del seu animal.
Les revisions i anàlisis periòdics són imprescindibles per tenir un bon control de la seva salut.
Aquests petits animals tenen un metabolisme molt accelerat, per això les seves malalties progressen ràpidament.
Depenent de l’espècie amb la que estem tractant també s’hauran de fer desparasitacions i vacunacions regularment.

 

Des de l’Hospital Veterinari de Catalunya li proposem un pla de medicina preventiva que li permetrà:

1. Realitzar un bon maneig i per tant millorar la qualitat de vida de l’animal.
2. Detectar precoçment les malalties que puguin afectar al seu animal de companyia.
3. Evitar que sigui massa tard, ja que els tractaments sempre seran molt més efectius si es realitzen en les fases inicials de la malaltia.
4. Evitar un possible contagi de malalties transmissibles a l’home.

 

Per més informació pot deixar el seu comentari i un dels nostres veterinaris especialistes en animals exòtics atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.