fbpx

Eliminar paparres en gats | 2 mètodes per aconseguir-ho

És veritat que les paparres en gossos són més habituals, però els felins també poden tenir-les, sobretot, aquells animals els amos no fan la tasca de prevenció. Eliminar paparres en gats és igual d’important que en gossos, ja que aquests paràsits s’alimenten de la seva sang i els provoquen molta picor.

Però no és només aquest el motiu pel qual cal eliminar paparres en gats. Les paparres els poden transmetre malalties de gravetat, com l’anomenada “Febre del Gat Montés”.

Les paparres en els gats

No és habitual que els gats domèstics que són a casa i no surten tinguin paparres. Pensa que aquests paràsits estan, en general, en parcs i en llocs públics. Si el teu gat surt és possible que les contregui, i si conviu a casa amb un gos que les ha agafat, també és possible que se les passi. 

En aquests casos, és important saber com eliminar paparres en gats.

D’altra banda, si al teu gat l’has adoptat fa poc, és important que t’asseguris que no les porta. Si no saps com fer-ho, en HVC podem ajudar-te.

Com eliminar paparres en gats?

Sempre, el millor per eliminar paparres en gats és acudir al veterinari, ja que serà ell qui millor et pot proporcionar les pautes a seguir, fins i tot, amb tota seguretat, li proporcionarà un tractament adequat per eliminar aquests paràsits. 

És molt important saber això: no et refiis dels remeis casolans que circulen per Internet per eliminar paparres en gats. Alguns d’aquests remeis són l’ús d’oli o alcohol. Això està totalment desaconsellat pel ESCCAP (Consell Europeu per al control de paràsits en animals de companyia). La raó adduïda per aquest organisme és que fer això pot generar que la paparra regurgiti saliva i que el risc de transmetre alguna infecció sigui molt més alt. 

En tot cas, si no saps com eliminar una paparra, no ho facis. Fer-ho malament pot provocar danys a la pell del teu gat, ja que les dents d’aquest paràsit es poden quedar enganxades i pot provocar problemes cutanis.

Com extreure una paparra

Ara bé, pots suprimir una paparra del teu minino amb unes pinces especials. Et deixem pas a pas com fer-ho.

Però abans, assegura’t que utilitzes guants de làtex per protegir-te del contacte amb la paparra, i, després de fer-ho, renta la zona de la picada amb aigua, sabó i un bon antisèptic. 

El primer que farem serà agafar la paparra amb la pinça el més a prop que puguem de la pell. Cal anar amb compte, perquè si estrenys massa, la paparra pot deixar anar fluids i danyar al teu gat.

Després, tira des de la pell, fermament, cap amunt, sense girar ni sacsejar perquè la boca no se li trenqui. Si això passés, deixa-dins fins que cicatritzi la pell. Finalment, quan ja l’hagis tret, neteja bé la zona i renta’t les mans amb un producte antisèptic.

Si tens algun dubte, en HVC estem a la teva disposició per resoldre-les totes.

Per qualsevol consulta o dubte, podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Treure paparres en gats” també et podria interessar: És possible ensinistrar un gat?.