fbpx

La Dra. Laura Marín de l’ HVC Roc Verd ens explica les causes més freqüents de vòmits en animals joves i com solucionar-les:

Els gossos tenen molta facilitat per vomitar i un vòmit esporàdic no ens ha de preocupar, ja que la majoria de les vegades acostumen a ser per causes sense importància. Encara que si es tracten de vòmits reiterats, van acompanyats d’apatia per part de la nostra mascota o de diarrees són motiu de consultar al veterinari.

És important conèixer algunes de les causes més freqüents de vòmits en animals joves i com solucionar-les:

  • Canvis de la dieta o ingerir aliments inadequats: és molt important quan volem realitzar un canvi de pinso fer-ho de forma molt gradual i evitar la ingesta de menjar de les escombraries o del terra igual que evitar que beguin d’aigua de bassals.
  • Paràsits intestinals: és necessari desparasitar als animals de forma rutinària i en cas que sigui necessari realitzar una analítica de les femtes (anàlisi coprològc).
  • Infeccions bacterianes del tracte digestiu.
  • Infeccions víriques del tracte digestiu: parvovirosis, coronavirus i mocs. La forma més eficaç d’evitar-les és tenir als animals correctament vacunats i evitar que surtin al carrer o tinguin contacte amb altres gossos fins que tinguin una bona immunitat i el veterinari així ho aconselli, ja que moltes vegades aquests virus poden ser mortals.
  • Ingesta de cossos estranys (joguines, pedres, ossos…): no hem de donar ossos als gossos, ja que poden clavar-se molt fàcilment  o quedar-se entrebesats produint obstruccions (especialment els de pollastre o similars, ja que són estellosos). De la mateixa manera hem de proporcionar joguines que no es puguin empassar fàcilment (joguines grans o evitar joguines trencades). Si els vòmits perduren, poden ser un senyal d’alerta i està totalment justificat consultar al veterinari qui podrà determinar la gravetat o no del cas i posar el tractament més adequat.

Cossos estranys:

Radiografia_cas_blog_vomits_cadell

Radiografia_cas_blog_vomits_cadell

Radiografia_cas_blog_vomits_cadell

Per a més informació pot deixar el seu comentari la Dra. Laura Marín o un dels nostres veterinaris especialistes atendrà la seva sol.licitud de manera personalitzada.