fbpx

Ens trobem amb casos en que algunes persones tenen dubtes de si la seva mascota té puces. Pot ser que no n’hagi tingut mai i tingui la inquietud per saber una mica més sobre aquests molests paràsits. El primer símptoma evident i visible és el rascat continu però no sempre sol ser percebut pel propietari o la persona responsable de la mascota.

A continuació li donem algunes orientacions per identificar si realment el seu gat té puces:

Comportament: Rascat, nerviosisme produït pel prurit i la llepada excessiva (al·lopècia) . Els gatses mostren inquiets i alguns poden arribar a autolesionar-se, moltes vegades aquesta conducta la porten a terme en “la intimitat”.

Visualitzar els paràsits: La localització més habitual és sota les aixelles, angonals, base de la cua i darrera de les orelles. Les puces adultes tenen un cos molt dur comprimit lateralment. La seva mida oscil.la entre els 0.5 a els 8 mil·límetres i són de color terrós, es mouen amb molta rapidesa i salten amb facilitat.

Prova de la pinta: El raspallat permet recollir cèl·lules de descamació, ous, deposicions de color negre. Si provem de posar una gota d’aigua oxigenada sobre un possible excrement de puça, aquesta es desfà i deixa un cercle de color vermell (sang). Si no apareix aquest cercle descartarem aquesta opció.

 

Per més informació pot deixar el seu comentari i un dels nostres veterinaris atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.