fbpx

El meu gat vomita molt | Quines poden ser les causes?

Has pensat alguna vegada “el meu gat vomita molt”?

Es habitual que els nostres gats vomitin a vegades, tot i així és important no acostumar-nos a això i pensar que la seva salut no és resistent.

Estem acostumats a les típiques frases com “el meu gat vomita moltes boles de pel” però no per això hem de deixar de prestar atenció al problema, per estar tranquils i millorar la seva cura i benestar.

Lògicament el primer que hem de pensar si el nostre gat vomita habitualment, i mostra algun altre símptoma, és adreçar-se al nostre veterinari de confiança el més aviat possible, per evitar pitjors problemes.

El meu gat vomita molt, quines poden ser les causes?

Si penses “el meu gat vomita molt” és important conèixer les principals causes o causes més habituals del vòmit en els gats:

Un dels principals motius pels que un gat vomita de forma habitual, són les boles de pèl. Si el teu gat es renta en excés i si té a més a més el pel llarg, és força habitual que se li acumuli a l’estomac i provoqui irritació a la mucosa que recobreix la seva paret. Per intentar ajudar-lo i que no vomiti sovint per aquest motiu, el millor és una alimentació de qualitat que faciliti el transit intestinal i també inclou la pasta de malta a la dieta, així com un bon raspallat a diari.

– Un altre dels motius habituals de que un gat vomiti és l’excés d’aliment, si el gat menja de manera habitual una quantitat superior a la que hauria, és probable que el teu company felí acabi vomitant. El millot es controlar tant la qualitat com la quantitat que ingereix el nostre gat i assegurar-nos de que té l’aportació de proteïnes que el nostre gat necessita, per això el millor sempre es consultar al vostre veterinari.

– Una raó que també pot fer que el teu gat vomiti és la inflamació de l’estomac o una pancreatitis, és a dir una gastritis que pot ser provocada per diversos motius i el millor és adreçar-se al Veterinari el més aviat possible.

Altres raons que poden fer que el teu gat vomiti massa

A més de tot el que hem dit abans, els paràsits també poden ser una causa de vòmits freqüents en els gats, per això és important estar sempre atents i desparasitar-l ’ho.

Una causa una mica més greu per la que el nostre gat pot vomitar és la pancreatitis, és a dir una inflamació del pàncrees. El que és habitual en gats és la pancreatitis crònica i si és lleu el gat tindrà símptomes gastrointestinals com ara diarrea, dolor abdominal, apatia i es notarà feble.

Si el problema és més greu o sever els símptomes aniran a més. Si el nostre gat té una pancreatitis hem d’acudir immediatament al Veterinari i posar-li una dieta baixa en greixos a part d’altres procediments que poden incloure l’ingrés de l’animal.

En qualsevol cas sigui quin sigui el vòmit, si penses “el meu gat vomita molt” el primer sempre és consultar-ho al vostre Veterinari de confiança.

Per altre banda, el millor per evitar els vòmits és ajudar al seu sistema gastrointestinal a digerir de forma saludable els aliments, per el que hem de cuidar-lo amb una alimentació de qualitat i amb productes frescs i saludables, una dieta equilibrada que tingui en compte les necessitats del teu gat i els seus hàbits de vida.

Per qualsevol consulta podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita en el cas que el vostre gat pateixi una simptomatologia que encaixi amb el que em anat descrivint al llarg de l’article.

A l’HVC estem a la teva disposició per respondre a qualsevol dubte o pregunta que tinguis.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “El meu gat vomita molt | Quines poden ser les causes?” també et podria interessar: Com evitar el mal alè en un gos.