fbpx

Eines i estris per animals amb artrosi

Cada vegada són més els animals amb artrosi. Igual que les persones, els animals, amb l’edat, també comencen a patir determinades malalties pròpies de l’envelliment, com l’artrosi. Encara que realment aquesta malaltia pot aparèixer a qualsevol edat, no és exclusiva d’animals grans.

Què els passa als animals amb artrosi?

Abans de parlar de les possibles eines per a animals amb artrosi cal que definim en què consisteix aquesta patologia. L’artrosi consisteix en una degeneració de les articulacions, mitjançant la qual el cartílag articular es degrada i deteriora de manera progressiva. Produint també una hipertròfia de l’os.

L’aparició de coixesa, dolor i rigidesa són alguns dels símptomes que poden presentar els animals amb artrosi. Hi ha dos tipus d’artrosi, sobretot, en gossos i gats. La primària se sol donar en animals grans, i apareix en diversos llocs alhora, mentre que la secundària apareix com a conseqüència d’una altra malaltia que fa que l’articulació no funcioni adequadament (esquinços, fractures …)

Quines eines i estris podem fer servir en aquests casos?

En el cas que pensis que pots tenir animals amb artrosi, el millor consell que podem donar-te és que acudeixis immediatament al teu veterinari, que et proporcionarà les pautes a seguir segons el cas.
El fonamental és fer que el dolor en l’animal disminueixi perquè la seva qualitat de vida sigui el millor possible.

Alimentació adequada

Una correcta alimentació és essencial per evitar el sobrepès en animals amb artrosi, ja que l’excés de pes fa que les articulacions hagin de treballar més i suportar més pes. Per a això, el teu veterinari et proporcionarà les pautes d’alimentació necessàries així com els aliments que són més beneficiosos.

Suplements

Si bé l’artrosi és una malaltia degenerativa, el cartílag que es perd no es pot regenerar, però sí que es poden usar suplements com l’omega 3 que ajuden a que la degradació sigui més lenta o l’àcid hialurònic, que serveix per alleujar el mal de les articulacions.

Cèl·lules mare

el tractament amb cèl·lules mare permet usar cèl·lules que els animals tenen i que poden renovar-se i reproduir-se, podent ajudar que es regenerin teixits danyats.

Cirurgia

La cirurgia és una altra forma de tractar els animals amb aquesta malaltia, i en molts casos serveix per millorar la seva qualitat de vida dels animals que ja tenen una edat. Hi ha procediments poc invasius que pot donar bons resultats segons el cas, com l’artroscòpia. Es tracta d’un procediment ràpid i amb ràpida recuperació de l’animal.

Suports articulars

Els suports articulars són molt útils per als efectes de l’artrosi. Aquests suports estan pensats per al seu ús en extremitats i fer que el dolor sigui menor mitjançant un augment de la temperatura i la circulació de la sang mentre fomenten l’ús dels músculs al voltant de l’articulació, el que ajuda a parar l’atròfia.

Alguns suports són les bandes d’ajuda, els protectors de genoll, suports de tars o l’ortesi de colze. Altres opcions que hi ha al mercat són els arnesos o les cadires de rodes.

No obstant això, el millor que pots fer és anar a consulta i deixar-te aconsellar pels nostres professionals.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Eines i estris per animals amb artrosi” també et podria agradar: “Tipus de menjar per a conills i les seves característiques