fbpx

El dolor crònic sobretot en gats, moltes vegades ens passa desapercebut. Donada la idiosincràsia de l’especia felina en quant al seu comportament davant del dolor és important la informació obtinguda del propietari, donat que els signes de dolor crònic hi són encara que els manifestin de manera subtil. Per tan és fonamental saber identificar-los.
La majoria d’aquest canvis subtils acostumen a ser comportamentals, és a dir actituds que mai abans havia demostrat.

Les més freqüents són:
•    Disminució de la gana
•    Reducció de la activitat física
•    Cansament
•    Alteracions de caire fisiològic com augment de la temperatura corporal, midriasis (dilatació pupil·lar)

Els fàrmacs més utilitzats per pal·liar el dolor crònic en gats són els antiinflamatoris no esteroïdals.
Cal tenir present que s’ha d’anar molt en compte alhora d’administrat segons quins antiinflamatoris en els nostres gats, ja que de manera genètica tenen una sensibilitat especial davant d’aquests, amb perill d’intoxicació. Per tant evitarem subministrar qualsevol medicament (aspirines, paracetamols, etc.) pel nostre compte.

Davant el dubte que el nostre gat pateix dolor crònic, és molt important contactar amb el veterinari habitual i de confiança, el qual li indicarà quin és el millor tractament i més segur pel seu gat i alhora diagnosticar si la presència és o no degut al dolor crònic.

 

Per més informació pot deixar el seu comentari i un dels nostres veterinaris atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.