fbpx

Dieta per a gats | Tot el que cal saber per cuidar la seva nutrició

Com a bons carnívors, la dieta per a gats ha d’incloure carn obligatòriament. La seva font energètica bàsica és la proteïna, i en necessiten més que els gossos.

Per als gats, la carn aporta tres nutrients a més de les proteïnes, la taurina, que és bona per a la vista i el cor, l’àcid araquidònic, bo per als cabells i la pell, i, finalment, la vitamina A, per al pèl i la vista.

És fonamental que una bona dieta per a gats sigui equilibrada i que tingui la quantitat de nutrients necessària, i, alhora, que a ells els resulti deliciosa i irresistible.

Ha de ser la llet part d’una dieta per a gats?

Això és una falsa creença que existeix. Els gats, un cop s’han deslletat, no necessiten incorporar la llet a la seva dieta. És més, és un aliment que es digereix amb dificultat, perquè aquests animals no tenen un enzim necessària per digerir la lactosa, i li poden provocar problemes digestius.

I el menjar humit?

Definitivament és un aliment que ha d’estar en la dieta per a gats. Tingues en compte que un gat és molt sensible a com li servim el menjar: el menjar humit ha de servir-se a temperatura ambient, perquè no perdi la textura i l’olor original.

Si sobra, tapa l’aliment i posa’l a la nevera durant 24 hores màxim, ja que si ho guardes més temps poden crear bacteris i deixaran de ser desitjables per al teu gatet. Quan ho vagis a oferir al teu gat treu-lo perquè estigui a temperatura ambient.

Aliment sec en la dieta per a gats

També pot formar part de la dieta del teu gat, alternativa a l’aliment humit. Aquest tipus de menjar compta amb els nutrients necessaris, i a l’ésser cruixent, ajuda a que el teu gat faci servir les seves dents i la seva boca es mantingui en bon estat.

És important que li donis menys quantitat, perquè és un aliment més concentrat.

Ha d’incloure aliments casolans la dieta del teu gat?

Quan pensem en menjar casolà pensem en alguna cosa feta amb molta cura i afecte per aquells als que volem. No obstant això, no és una bona idea.

És complicat que la dieta del teu gat sigui equilibrada amb menjar que preparis tu, i si no compta amb la quantitat adequada de nutrients, això li pot causar problemes al teu petitó. No obstant això, si vols fer-ho així, el millor és que consultis amb un expert en nutrició felina per assegurar-te que li dones els aliments adequats.

D’altra banda, els gats no necessiten suplements en la seva alimentació, i en cas que per algun motiu haguessin de prendre’ls, el millor és que consultis amb el teu veterinari.

Quant aliment he de donar-li?

Això dependrà de la raça i l’exercici que faci. És molt bona idea seguir les instruccions que et doni el teu veterinari.

Si tens qualsevol dubte o pregunta, a l’HVC estarem encantats de respondre-les i de donar-te quants consells i pautes necessitis per fer que el teu gat compti amb l’alimentació que necessita per gaudir de la millor salut.

Per qualsevol dubte podeu contactar amb nosaltres al 938031268 o bé a hvc@hvc.cat

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Dieta per a gats” també et podria interessar: Febre en animals | Com sabré si el meu amic pelut està malalt?.