fbpx

Dieta BARF

Què és la dieta BARF per gats? Tot el que has de saber

Has sentit parlar alguna vegada de la dieta BARF per a gats? La veritat és que és un tema que genera certa polèmica, ja que hi ha especialistes que afirmen que és millor que l’aliment humit que els pots donar als teus mininos, però també hi ha la postura contrària. Nosaltres volem posar una mica de llum respecte a aquest tema des de l’HVC.

La dieta BARF per gats, què és?

La dieta BARF per a gats s’ha convertit en una cosa molt popular entre els propietaris de gatets. És especialment popular perquè els gats que no poden menjar aliments processats, sigui quina sigui la raó, o bé entre propietaris que volen donar als seus animalons una dieta completament natural.

Les sigles de la dieta BARF per gats signifiquen Bones and Raw Food y Biologically Appropriate Raw Food, es a dir, óssos, aliments crus, i biológicament adequats.

Els seus orígens es situen l’any 1993, i el primer a implementar-la va ser Ian Billinghurst.

En què consisteix la dieta BARF per gats?

La principal idea subjacent de la dieta BARF és que l’animal pugui alimentar-se de la forma més similar possible a com ho faria si estigués en la naturalesa. En aquest cas, el gat s’alimentaria de carn crua, ossos d’altres animals i plantes. En això es basa aquesta dieta.

El supòsit és que amb aquesta alimentació, el gat aconsegueix tots els nutrients que requereix el seu cos per estar bé. A més, els que prescriuen aquesta dieta afirmen que d’aquesta manera eliminen els riscos de patir els efectes nocius dels aliments processats. Entre els diferents arguments que la prescriuen està el qual afirma que l’aparell digestiu felí és capaç de processar la proteïna que està en la carn, però no els carbohidrats dels aliments processats.

D’altra banda, hi ha components d’aquests aliments en llauna que poden causar problemes de salut en alguns petitons, com els càlculs de ronyó, cosa que amb la dieta BARF per a gats no passa.

Com donar al nostre gat aquesta dieta?

En primer lloc, si estàs pensant en proporcionar qualsevol tipus d’alimentació al teu gat el millor és que t’asseguris que és adequada per a ell. Per a això, acudeix a consulta i t’aconsellarem encantats.

El percentatge de les racions en aquesta dieta és molt important, així com congelar correctament els aliments que van a prendre.

Així, en la dieta BARF per a gats ha d’existir la correlació perfecta entre ous, ossos, carn, vísceres o verdures. Els percentatges han d’estar al voltant de l’95 -100% d’animals i un 5% de vegetals. El seu principal element és la carn greix, ja que és el que proporciona a el gat la major energia.

Els ossos han de ser crus i carnosos, i segons la mida de l’animal, així serà el dels ossos. Pel que fa a les vísceres, ha de tenir abundant taurina, un aminoàcid que els gats produeixen poc.

En resum, està bé donar al teu gat una dieta equilibrada i natural, però abans de llançar de cap a la dieta BARF per a gats, el millor és que et assessors exactament de quines són les necessitats específiques de la teva gatet. Vine a consulta i parlem.

Per qualsevol consulta podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

A l’HVC estem a la teva disposició per respondre a qualsevol dubte o pregunta que tinguis.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Dieta BARF. Què és la dieta BARF per gats?” també et podria interessar: Gossos que no deixen anar pèl. Existeixen races?.