fbpx

Desparasitar un gat.

Quan i com desparasitar un gat? Tot el que cal saber

Per mantenir en perfectes condicions la salut del teu minino hi ha dues preguntes fonamentals que has de fer-te en tot moment: ¿com i quan desparasitar un gat?

La desparasitació és clau perquè el teu petitó gaudeixi d’una salut de ferro i pugui seguir creixent fort i sa. En HVC podem respondre tots els teus dubtes sobre aquest tema.

A més, és molt important que sàpigues com i quan s’ha de desparasitar un gat, i d’això és del que et parlarem en aquest article.

Els paràsits, un problema molt comú en els mininos

Si tens un gat, has de saber que un dels principals problemes que tenen aquests animals són els paràsits, fins i tot quan són cadells, que és el moment en què s’ha de desparasitar un gat per primera vegada.

La desparasitació és necessària per eradicar els paràsits que pugui tenir el teu gat. La conseqüència de no fer-ho és que la seva salut es pot veure seriosament afectada, fins i tot és possible que pugui contagiar a altres animals, i, en alguns casos, a persones.

Quines formes hi ha de desparasitar un gat?

Hi ha dos tipus de desparasitació en els gats, l’externa i la interna. La desparasitació interna és la que elimina, mitjançant una pastilla, els paràsits que poden estar en l’interior del nostre amic pelut, sobre tot a l’intestí.

Els paràsits més comuns són els cucs i els protozous , que poden causar obstruccions severes i ferides a l’intestí. És especialment delicat si tens un cadellet, ja que poden fer que el seu creixement es retardi.

D’altra banda, la desparasitació externa és la que elimina del gat els paràsits que estan a l’exterior, a la pell, a les orelles o als cabells. Aquests ectoplasmes engloben molts paràsits, com les puces, les paparres o fins i tot els polls. Les puces als gats són especialment perilloses perquè poden provocar altres danys molt importants en la seva salut.

Com s’ha de desparasitar un gat?

Per desparasitar al teu amic, hi ha diverses formes de fer-ho. El teu veterinari de confiança et dirà quina és la millor. 

No obstant això, una de les maneres és usar una pipeta, que solen ser molt efectives i el protegeixen dels paràsits. Però també podem fer servir collars, comprimits o pastilles.

Sigui l’opció que facis servir, assegura’t que és la idònia per a la teva petitó.

Quan desparasitar al teu minino?

La primera desparasitació s’ha de fer entre el mes i mig i els quatre mesos (a les 6 i 8 setmanes i als 3 i 4 mesos). És possible que si els gatets són massa joves hagi altres terminis, però això és una cosa que et dirà el veterinari.

Quan els gats són adults, la desparasitació s’haurà de fer com a mínim dues vegades a l’any, però l’ideal és fer-ho cada tres mesos, depenent de el lloc on visqui i si té més o menys risc d’infecció.

No és igual un gat que viu amb tu a casa, que pot desparasitar cada 3 mesos, que un que viu fora de  casa i que té més perill de ser  infestat. 

Si tens algun dubte, en HVC estem a la teva disposició per resoldre-les totes.

Per qualsevol consulta o dubte, podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Quan i com desparasitar un gat?” també et podria interessar: Quines són les vacunes per a gossos obligatòries i quan posar-les?.