fbpx

DE VACANCES AMB LA MEVA MASCOTA

S’acosten les vacances i  molts de vosaltres esteu pensant en  viatjar amb la vostra mascota.  En aquest article us volem fer arribar un seguit de passos imprescindibles que heu de tenir en compte abans d’emprendre el viatge.

  1. Microxip Homologat

Per poder viatjar per qualsevol país de la UE , la nostra mascota ha d’estar degudament identificada amb un microxip homologat. Perquè aquest xip sigui homologat cal que compleixi amb la normativa ISO 11784 o bé ISO11785. Aquesta normativa serveix per estandarditzar i regular a nivell internacional la tècnica d’identificació de mascotes per Radio Freqüència (RF).

Abans de marxar de viatge cal que anem a la clínica veterinària a passar el lector i assegurar-nos que el pot detectar i llegir correctament.

Si el teu gos porta tatuatge només serà vàlid si se li va fer abans del 3 de juliol de 2011. En cas contrari, s’haurà d’identificar amb el microxip.

  1. Passaport Europeu

Igual que passa amb les persones, els passaports de mascotes són intransferibles i és de vital importància, ja que les dades que hi posen, especialment mèdiques són de gran rellevància per les autoritats que puguin demanar-ho quan estigueu fora del país.

Per tant, si heu de marxar a qualsevol país de la Unió, cal que aneu al vostre centre veterinari de confiança perquè li facin el passaport i la revisió prèvia.

Els veterinaris són els responsables de l’expedició de passaports per mascotes i els preus poden variar depenent del centre on es visiti.

  1. Certificat Veterinari de Salut

Tal i com ens indica el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona al seu web, és necessari per viatjar fora de la Unió Europea,  que un veterinari clínic col·legiat,  certifiqui que l’animal no presenta símptomes de malalties infecto-contagioses, que està vacunat de la ràbia i en condicions de viatjar i qualsevol altre punt exigit pel país de destí. Sol tenir una validesa màxima de 10 dies, segons país de destí.

MOLT IMPORTANT: CONSULTAR SEMPRE LA WEB DEL CONSULAT O EMBAIXADA DEL PAÍS ON ANIREU DE VACANCES I ASSAVENTAR-SE BÉ DE TOTS ELS REQUISITS D’ENTRADA DE MASCOTES.

  1. Vacunació de la Ràbia

A Catalunya sabem que no és una vacuna obligatòria però si volem viatjar a Europa SI que li haurem de posar. Cal que tinguem en compte que la vacuna de ràbia no es pot posar per primera vegada el dia abans de marxar.  Les vacunes de ràbia han de tenir un període d’incubació de 21 dies. Per tant, recordeu de preparar amb temps el vostre viatge.

  •                                               Si teniu un cadell, aquest ha de tenir mínim 12 setmanes de vida per posar-li la vacuna de                                              ràbia i esperar 21 dies per viatjar fora d’Espanya. Aquesta data NO pot ser anterior a la data d’implantació del microxip o data de lectura que apareix a la secció III del passaport.
  • En gossos que siguin adults i que no s’hagin vacunat mai de ràbia, també s’hauran d’esperar 21 dies des de la inoculació de la vacuna per poder viatjar.
  • En el cas de les mascotes que anualment es vacunen de ràbia dins dels marges establerts, no han d’esperar 21 dies.
  • Una revacunació serà considerada primera vacunació si no s’ha realitzat durant el període de validesa de la vacunació prèvia.

 

Per més informació pot deixar el seu comentari i qualsevol dels nostres professionals atendrà la seva sol·licitud.