fbpx

Consells per anar amb el gos a la neu

Durant aquesta època de l’any a molts gossos els agrada la neu i anar a la muntanya, tot i això, quan baixen les temperatures és bo tenir en compte unes mínimes precaucions perquè les passejades d’hivern, tant quan neva com quan simplement fa molt fred, siguin saludables per als nostres gossos.

Protecció de coixinets

Les cremades per fred també són freqüents, sobretot si són cadells o no estan acostumats a trepitjar neu. Hem de rentar-los els peus abans de marxar de la muntanya i evitar el llepat.
En cas que el passeig sigui llarg, és molt recomanable posar-li algun tipus de protector per coixinets. Aquests protectors formen una fina pantalla que els ajuda a prevenir possibles danys. Una altra opció són les botes de neoprè adaptades per a gossos.
Per tal d’evitar lesions i altres molèsties, cada mitja hora aproximadament revisar que no tinguin boles de gel adherides als plantars.

Protecció pel fred

La hipotèrmia depèn de diferents factors com, la mida del gos, l’edat, el tipus de pèl, la constitució corporal, etc.
Els gossos de mida petita tenen més superfície corporal per on perden calor, en canvi els cadells i els animals geriàtrics (avançada edat) tenen més dificultat de termoregulació. Els gossos de pèl curt com els gossos llebrers (galgos) acostumen a ser més fredolics per la manca de llana que els protegeix. Amb una peça d’abrigar o impermeable podem millorar el control de la temperatura.

Ingesta de neu

A la majoria de gossos els agrada menjar neu, ja que és una font d’aigua refrescant, de totes maneres una ingesta massiva pot acabar provocant vòmits. Per evitar-ho és important controlar-lo.

Per a més informació pot deixar el seu comentari i un dels nostres veterinaris especialistes atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.