fbpx

Com subministrar medicació a les nostres mascotes?

Sabem les dificultats que podem tenir a l’hora de donar medicaments a les nostres mascotes, per aquest motiu la Irene Navarro Solheim, infermera veterinària de l’HVC Roc Verd, ens dóna alguns consells per subministrar medicació a les nostres mascotes.

És habitual que el veterinari recepti medicació per a les nostres mascotes i prendre aquesta a casa. Aquesta medicació pot ser en format líquid (xarop) o comprimit via oral, entre d’altres. Però, com els hi subministrem? És Important que, abans de triar qualsevol de les recomanacions següents, consulti al seu veterinari de confiança quina seria la manera més adient pel seu cas.

XAROPS

1. Amb xeringa: Elevem el cap de la nostra mascota i l’introduïm la xeringa per un costat de la boca (entre els molars). Una vegada aplicat el xarop, mantenim el cap elevat (la posició ajudarà a fer que la medicació vagi coll avall) i li fem un lleu massatge a la gola per a provocar-li la deglució i evitar que l’escupi.

2. Barrejar amb menjar (si no es requereix prendre en dejú): “Disfressem” la medicació barrejant-la amb el sabor de l’àpat habitual de la nostra mascota i, així, l’ingereix sense adonar-se’n. Utilitzeu poca quantitat de menjar, així ens assegurarem de què s’ho acabi tot i de què es prengui la dosi de xarop corresponent. Després ja afegirem el menjar que li falti per completar l’àpat.

COMPRIMITS

1. Directe a la boca: Elevem el cap de la nostra mascota, li obrim la boca i l’introduïm el comprimit al fons de la llengua. Seguidament, li tanquem la boca, mantenint la posició amb el cap elevat i, com en el cas dels xarops, li fem un lleu massatge a la gola provocant-li la deglució.

2. Oferir com si fos un premi: Emboliquem el comprimit amb alguna cosa de sabor que els hi agradi (i puguin prendre). Per exemple: embolicar amb un trosset de pernil dolç o paté (llauneta). D’aquesta manera, de nou “disfressem” la medicació i els hi fem més palatable.

3. Barrejar amb menjar: Seguim el mateix procediment que en l’apartat 2 dels xarops. Tot i així, hi ha mascotes que detecten el comprimit i l’aparten del menjar; en aquest cas, podem trinxar-lo per barrejar-lo millor (abans llegiu les instruccions del medicament o consulteu al veterinari, hi ha medicaments que no es poden trinxar/trencar, ja que estan embolcallats amb una pel·lícula de protector estomacal).

4. Introductor tou: És una eina senzilla, similar a una xeringa amb la punta de goma (tova), que permet dispensar els comprimits. Només cal introduir el comprimit dins la goma i després, mitjançant la força de compressió, el comprimit surt “disparat”. Ho podreu veure en el vídeo que us mostro a continuació:

 

En el següent vídeo, la Irene Navarro Solheim ens ensenya com aplicar l’introductor tou a la vostra mascota. El mecanisme és similar al de com subministrar comprimits directament a la boca (punt 2). L’avantatge és que, en comptes de ficar els dits dins la boca, hi fiquem l’introductor, de manera que prevenim de rebre una mossegada (sigui voluntària o involuntària) per l’acte reflex de la nostra mascota.

Per a més informació pot deixar el seu comentari i atendrem la seva sol·licitud amb la major brevetat possible i de manera totalment personalitzada.