fbpx

En aquest video la Dra. Roch responsable del servei de dermatologia de l’Hospital Veterinari de Catalunya Roc Verd i Sarrià, ens ensenya pas a pas com netejar les oïdes i ens explica com netejar també els ulls de les nostres mascotes.

OÏDES
Per a un bon manteniment de l’epiteli del canal auditiu i així evitar el risc d’otitis, cal realizar periòdicament neteges d’oïdes als nostres animals de companyia.
Hi ha diversos netejadors amb composicions ceruminolítiques i/o antisèptiques al mercat, per tant, sempre és recomanable preguntar al veterinari de referència quin és el producte més adequat per cada cas.

Sigui quin sigui el producte, el procediment sempre és el mateix:

1. Introduir el líquid (una pulsació) dins el canal auditiu.

2. Realitzar un massatge extern, homogenitzant el producte amb el contingut de l’oïde, sempre vigilant que l’animal NO sacsegi el cap abans d’hora i l’expulsi sense haver fet cap efecte.

3. Sempre amb gases -evitant bastonets o cotons- embolicar el nostre dit índex i introduir-lo dins el canal. Sense por però amb cura, cal introduir el dit fins al màxim possible i realitzar les neteges del canal des de l’interior fins a l’exterior.

4. Per últim, cal assegurar-nos que el canal quedi ben sec, i per això, introduirem una gasa neta i seca dins el canal a mode “tap de piscina”. Un cop dins realitzarem el mateix massatge que en el punt 2, i estirarem la gasa cap a l’exterior.

 

 

Deixar que l’animal sacsegi el cap un cop acabada la neteja és òptim ja que acabarà d’expulsar –si en quedèssin- les restes del líquid.
És recomanable que després dels banys corporals o per contra banys a platges, piscines o rius, un bon assecat dels canals auditius (punt 4).
La freqüència de neteja varia individualment, el recomanable és que el veterinari habitual us les pauti.

ULLS
Per a una bona salut ocular, cal mantenir els ulls nets i lliures de lleganyes i/o brosses ambientals.
És recomanable netejar-los cada matí amb solució salina fisiològica o solucions especials per a la neteja dels ulls dels nostres gossos i gats.
Si ens acostumem d’aquesta manera a a controlar els ulls de les nostres mascotes, podem adonar-nos de canvis que poden ser patologies i acudir llavors al veterinari.

 

Per a més informació pot deixar el seu comentari i la Dra. Carla Roch, o bé un dels nostres veterinaris especialistes atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.