fbpx

Com evitar l’obesitat en els nostres gats i gossos

Un dels principals problemes de salut que poden presentar els nostres gossos i gats en l’obesitat animal. De la mateixa forma que en els humans és quelcom que pot prejudiciar molt seriosament la nostra salut, els nostres pel·lícules també poden ser peligrosa o no tractar adequadament.

Existeix l’obesitat animal?

És veritat, no és el mateix sobrepès que l’ obesitat animal . Si el sobrepès es pot tractar de forma més senzilla, l’obesitat ja és un problema que requereix mesures més dràstiques. S’ha de tenir en compte que aquest problema no és poc habitual, ben al contrari, és mes comú des del lloc de decrets: segons Nacions Unides entre un 25 i un 50% dels Gossos tenen obesitat, i en el cas dels gats, el percentatge pot variar entre un 10% i un 20% també segons la ONU.

De forma general, es considera que hi ha obesitat animal quan el seu pes supera el pes recomanat en un 15%. Unes dades curioses indiquen que si el propietari pateix obesitat, un alt percentatge d’animals també la pateix. 

Com es pot combatre l’obesitat animal?

Si bé l’ obesitat animal és quelcom que es veu a simple cop d’ull, és molt aconsellable que demanis hora al teu veterinari de confiança perquè et faci un diagnòstic adequat i et proporcioni unes pautes per seguir per ajudar a revertir la situació.

No obstant, aquí et donarem alguns consells per combatre aquest problema que pot perjudicar tant als nostres animals de companyia.

Implica’t al màxim per combatre la obesitat

És lògic pensar que t’hauràs d’implicar al 100 per cent. El gos o el gat, per si sols, no poden fer res. És tasca teva seguir les recomanacions del teu veterinari per fer que el teu animal de companyia perdi pes.  

Són accions necessàries per implementar una dieta d’aprimament o, en cas de necessitat, utilitzar altres suplements o medicaments.

No els donis una sola ració de menjar al dia

Igual que passa amb els humans, és millor que el vostre gat o gos mengi més vegades i menys quantitat, que no pas més quantitat i menys vegades. Pensa que d’aquesta manera, pot reduir la seva ansietat i al mateix temps s’accelera el seu metabolisme de forma continuada. Això pot ajudar a perdre pes.

Mantenim-l ’ho allunyat de la cuina i el menjador

D’aquesta manera poden passar dues coses: la primera és evitareu la temptació d’estar menjant o cuinant i que caigui alguna cosa al terra i que el teu gos o gat pugui menjar-s’ho. La segona és que no senti l’ansietat  al veure que tu estàs menjant i li arribin les olors que li puguin causar aquella ansietat de la que parlem.

L’exercici és fonamental

L’exercici és molt positiu per a la salut de la vostre gos o gat. No fa solament que els seus músculs s’exercitin o que el seu cor treballi, sinó que també fa que cremin les calories que hagin consumit de més.

Per a això, podeu programar un calendari de passejos. Treu-lo al carrer i feu que camini. Heu de tenir en compte que no es suficient que baixi al carrer per fer les seves necessitats i prou, sinó que els heu de fer caminar.

Si hi ha cap dubte sobre l’obesitat animal, a l’HVC estem disposant per a totes les respostes.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Com evitar l’obesitat en els nostres gats i gossos” també et podria interessar: 5 joguines per a gats que pots donar-li al teu gat.