fbpx

Com evitar el mal alè en un gos

Segur que alguna vegada t’has apropat i has notat mal alè al gos. És quelcom molt comú. En absolut resulta agradable, i, la qüestió és que, igual que en nosaltres els humans, el mal alè ens indica que alguna cosa no acaba d’anar bé.

Saps per què pot tenir mal alè el teu gos?

Encara que sempre recomanem que quan notis que alguna cosa no va bé  vinguis el més aviat possible al teu veterinari de confiança, volem deixar-te a continuació algunes de les raons per les que pots notar el mal alè al teu gos. Les raons més habituals són l’ existència d’un problema a la boca del teu animal o en el seu estomac.

La placa o la tosca poden causar el mal alè en el nostre amic, i això és símptoma de que la higiene bucal no és la correcta. La placa són bactèries, restes de saliva i menjar que apareixen a les dents quant la higiene no és adequada. En aquests casos, es solidifica creant la tosca, que sol depositar-se als ullals i als queixals posteriors, encara que pot aparèixer a tota la boca.

Això, en casos més greus, genera malalties a les genives com la gingivitis o la periodontitis, que arriba a afectar a l’os i que pot fer perdre fins i tot les dents.

Com evito que el meu gos tingui mal alè?

El primer és proporcionar-li una higiene bucal adequada. Pots raspallar les seves dents diverses vegades a la setmana amb una pasta de dents per a gossos. Aquestes pastes de dents per gossos no tenen fluor i es poden empassar.

Pot ser difícil, sobretot si no ho has fet mai, però el millor és fer-ho de forma progressiva i després, donar-li algun premi per a que associï el raspallat amb quelcom positiu.

Hi ha també aliments secs que estan pensats per a que quan el gos el mossegui, s’enduguin part de la tosca de les seves dents. Igualment, també n’hi ha amb pirofosfats, que fan que la placa de bactèries no es formi a la dent.

En la mateixa línia, existeixen “llaminadures” creades per ajudar a una higiene de la boca adequada. Són Snack amb un disseny concret per a que siguin coadjuvants a la eliminació de la tosca i reduir considerablement la creació de placa.

També existeixen col·lutoris amb clorhexidina que podem donar als nostres peluts. Són col·lutoris sense cap gust i que es posen a l’aigua.

Altres mètodes

En casos més greus i per prevenir problemes majors, es pot optar per la neteja. Es tracta d’un procés en el que el teu Veterinari elimina tota la tosca de la boca del teu gos fent servir una maquinaria especial. És molt semblant a quan a nosaltres anem al dentista per una neteja de boca. L’única diferencia és que el gos està sedat mentre se li fa el procés.

La prevenció és clau

Como sempre diem, la prevenció és fonamental. El mal alè del gos és un indicador de que existeix un problema, i  per evitar mals majors, el millor és que els proporcionem la millor higiene bucal i dental possible.

A l’HVC estem a la teva disposició per respondre a qualsevol dubte o pregunta que tinguis.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Com evitar el mal alè en un gos” també et podria interessar: Viatjar amb gos.