fbpx

En el cas del gos, aquest té una capacitat d’aprenentatge, adaptació i la possibilitat de dur a terme altres tasques, fins i tot aquelles de les quals no ha estat creat. L’aprenentatge i desenvolupament d’aquestes tasques, crea en els gossos i en els seus propietaris moltes expectatives, il·lusions, vincles i el més important, que el gos se senti realment com un membre més de la família.

Quan decidim portar un gos o gat a casa no som conscients de les implicacions que comporta. Creiem que quan creixi es comportarà i serà un gos educat. Pretenem que sigui ell que ens entengui a nosaltres. Però som nosaltres que hem decidit viure amb ell i no al contrari, per tant haurem de fer un esforç per entendre’l!

 

Normes bàsiques per tenir un bon vincle amb l’animal:
• Mai cridar ni pegar al gos.
• Educar-lo amb sistemes positius.
• Oferir-li una mica de joc.
• Donar-li atenció i afecte, es tracta d’un animal social.
• Ensenyar-li a passar bones estones relaxat al nostre costat. No és recomana donar-li activitat en excés per tal d’evitar la hiperactivitat.
• Hem de buscar alternatives desitjables per que puguin desfogar els seus instints sense causar problemes (per exemple les joguines interactives).

 

Tant en gossos com en gats poden aparèixer alteracions en la seva conducta per diferents factors, per això recomanem dirigir-se a un professional d’educació canina o felina que pugui assessorar sobre les pautes que cal seguir, per millorar el comportament de la seva mascota.
Els nostres especialistes tenen els coneixements necessaris per ajudar-lo i poder trobar la millor solució.
A l’Hospital Veterinari de Catalunya comptem amb un equip multidisciplinar de professionals de la clínica veterinària, així com terapeutes canins, etòlegs, ensinistradors, etc.

En Pol Quintana, educador i terapeuta caní, forma part del nostre equip. Aporta una experiència amb més de 10 anys treballant i exercint en aquest camp. En Pol sap com millorar l’estat emocional del gos.
L’Erica Suárez, és una altra de les nostres educadores canines i ensinistradores.
Els serveis d’educació canina i ensinistrament es poden dur a terme en tots els nostres centres, així com a nivell particular o bé per grups. Oferim un servei totalment personalitzat i a mida, en funció del cas de cada mascota.

 

Per més informació pot deixar un comentari i un dels nostres especialistes en etologia canina atendrà la seva sol.licitud de manera personalitzada o bé pot ampliar l’informació clicant AQUÍ.