fbpx

Com banyar a un gos si no li agrada l’aigua? | Consells canins

Encara que a gairebé tots els nostres peluts els agrada l’aigua, hi ha alguns casos en què, per ser honestos, banyar a un gos no és una experiència agradable. Això pot passar per moltes raons, com per exemple, que li tingui por.

La conseqüència lògica d’això és que el teu gos es negui i es resisteixi a que el banyis, i que quan l’hagis ficat dins de la banyera es rebel·li i no et deixi fer-ho. Així que si no saps com banyar a un gos en aquests casos, des de l’HVC et volem deixar alguns consells amb els quals aconseguirem transformar una experiència desagradable pel teu pelut en una altra més fàcil per als dos.

El teu gos té por de l’aigua?

Per saber com banyar a un gos amb por a l’aigua, primer cal saber si realment això passa. Els indicis que et poden dir que el teu pelut té aquesta por són els següents:

  • No vol entrar a la banyera
  • Orelles cap enrere
  • Tracta d’escapar-se o es posa agressiu
  • Surt de la banyera quan ja ha entrat

Si aquest és el cas del teu gos, el millor és mirar d’aconseguir que associï el bany amb una experiència més o menys agradable. I a continuació et donarem alguns consells per aconseguir-ho. ¡Atenció!

Com banyar a un gos que no vol banyar-se

Com diem, cada gos és diferent i té un bagatge diferent. En ell pot estar l’arrel del problema, i per això, el millor és que consultis amb un especialista.

No obstant això, sí pots fer algunes coses per fer que el bany sigui una experiència menys dura per al teu pelut, millor.

L’entorn, que sigui tranquil per a ell

Això és bàsic. Tingues en compte que li generarà desconfiança, així que la teva tasca és eliminar aquesta sensació en el teu gos. Per això, el millor és que no l’espanteu més anunciant el bany, simplement porta-l’ho amb tu i fer-ho.

Una altra cosa a l’hora de saber com banyar a un gos és que no tanquis la porta , d’aquesta manera no se sentirà atrapat, i, a més, perquè tingui més estabilitat, posa una estoreta a la banyera perquè no es rellisqui. Fes-l’ho sentir bé acaronant-l’ho i parlant-li a poc a poc.

Si saps que no li agrada, no afegeixis elements que el facin sentir més por, com la dutxa. Pot fer soroll i la pressió de l’aigua el pot espantar, així que fins que es senti segur, ves mullant el seu pèl amb un recipient.

Un truc que sol funcionar és que si hi ha alguna joguina que li agradi molt, li poses també dins de l’aigua perquè pugui jugar amb ell, o que quan l’estiguis banyant, li donis una llaminadura o un premi, per reforçar aquest comportament positiu.

Com banyar a un gos: el més difícil, sempre al final

Quan el nostre gosset estigui més o menys tranquil, és el moment d’ensabonar-lo. Si el petit es posa nerviós, el millor és parar un moment, donar-li una mica de joc, i quan torni a l’estat de calma seguir. Després ve el moment de l’esbandida, on seguirem les pautes esmentades més amunt.

Per assecar al teu gos, el millor és fer-ho amb una tovallola, ja que, segurament, no et deixarà fer-ho amb un assecador.

Si tens dubtes sobre com banyar al teu gos, segueix aquestes pautes i veuràs com tot és més fàcil.

Si tens algun dubte, en HVC estem a la teva disposició per resoldre-les totes.

Per qualsevol consulta o dubte, podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Com banyar a un gos si no li agrada l’aigua?” també et podria interessar: 6 vacunes per a gats importants i quan posar-les.