fbpx

Coixinets plantars dels gossos

Possibles causes i tractaments de ferides en els coixinets plantars de gossos

Sabies que una de les zones més delicades dels nostres gossos i que més cures ha de rebre és la de les coixinets plantars de gossos? Si vols saber més, en HVC t’ho expliquem. Segueix llegint!

Què són els coixinets plantars dels gossos?

Si ho penses bé, les coixinets de gossos són com els nostres sabates, com les soles. És el que ens protegeix de trepitjar terra, i en el gos, són els coixinets. Són les encarregades d’esmorteir, per exemple, els salts o fins i tot els passos de l’animal. Gràcies a elles, els nostres peluts eviten problemes i lesions en els seus ossos i articulacions.

Moltes vegades, els coixinets dels gossos pateixen danys, com ferides, i això perjudica la seva mobilitat. Per aquest motiu és fonamental tractar-les adequadament.

Causes de ferides a les coixinets

Per desgràcia, i encara que no ens agrada veure que el nostre gos pateix danys, els coixinets de gossos es fan malbé de tant en tant. És per això pel que cal fer una tasca de prevenció que és la nostra responsabilitat, i també, en cas que es produeixin, acudir a la teva veterinari de confiança. Així t’asseguraràs que se’ls dóna el millor tractament mèdic.

 

Entre les causes més comunes hi ha les que et mostrem a continuació:

Ferides per traumatismes diversos

Quan parlem de traumatismes, parlem de lesions o de danys que pateixen els teixits o bé els ossos. Aquests danys es produeixen per algun agent “violent” extern, com un cop.

En aquest cas podem parlar de talls als coixinets del gos per trepitjar alguna cosa, vidres o similar. Quan això passa, l’objecte travessa la membrana que cobreix el coixinet, el que fa que sangi. Sol tractar-se d’una ferida profunda i en general necessita ser suturada.

Erosió

En aquest cas, ocorre quan el gos trepitja durant molt de temps terrenys molt durs que causin fricció, com la roca. Quan això passa, la ferida pot sagnar, però no sol ser profunda.

Cremades

Les cremades poden produir-se tant per calor com per fred, per això és important que sempre camini per superfícies temperades.

Com tenir cura de la ferida en els coixinets del gos?

Si el teu gos es lesiona en aquesta zona del seu cos i està sagnant, el primer que has de fer és aconseguir aturar el sagnat. Cal que netegis la ferida molt bé amb aigua i sabó, i després, amb sèrum. Això sí, hauràs d’estar segur que la ferida estigui perfectament neta perquè no s’infecti.

Després, el millor és tapar-la i anar al veterinari, que realitzarà el tractament més adequats. En general, la forma de tractar les ferides en els coixinets del gos és més aviat conservadora. I cal tenir molta cura, perquè és una zona en què el nostre pelut té una gran sensibilitat. Qualsevol ferida, per petita que sigui, pot afectar moltíssim a la seva mobilitat.

L’ideal és que per prevenir no vagis amb el teu gos a zones en què es pugui fer mal els coixinets, i que quan arribis a casa del passeig, li netegis bé les potetes, per si té alguna cosa clavat.

Estem a la teva disposició per a qualsevol cosa que vulguis preguntar-nos.