fbpx

És imprescindible ensenyar als cadells a fer les seves necessitats tan aviat com sigui possible i en el lloc adequat per afavorir la convivència a la ciutat.

Des de l’Hospital Veterniari de Cayalunya els hi donem una sèrie de pautes i recomanacions que els hi ajudaran a ensenyar d’una manera correcta i disciplinada als seus cadells:
1- Establir l’àrea i el procediment a seguir. Als gossos els estimula més, i per tant els resulta més fàcil fer les seves necessitats en zones d’herba o terra, fet que el propietari ha de tenir en compte per facilitar i accelerar el procés d’aprenentatge per que faci les seves deposicions fora de casa.
2- Múltiples opcions per evitar errors. Cal donar-los nombroses oportunitats (6-7 vegades al dia) per evacuar i evitar que tinguin opció de cometre errors. Avui en dia, degut al ritme de vida i les exigències de les feines pot requerir un gran esforç, per això és molt important que tots els membres de la família s’involucrin en el procés.
3- Delimitar l’àrea i aplicar el control amb la corretja. Una vegada a l’àrea seleccionada cal establir uns límits en els quals el propietari li permetrà al gos ensumar i s’esforçarà per mantenir la corretja sense tensió per que estigui més còmode i relaxat. No permetrà que l’arrossegui d’un cantó a l’altre.
4-Paciència. Cal educar el gos a fer les seves necessitats entre els 10 primers minuts del passeig. Si no és així cal tornar a casa i tornar a sortir al cap d’una estona, si ho fa en el període establert se li donarà el premi d’un passeig més llarg.
5- Constància. Encara que el gos hagi fet les seves necessitats en dues ocasions, al matí per exemple, cal seguir aplicant la mateixa metodologia durant tot del dia.
6- Ordre i premi. Per aconseguir que el gos faci les seves necessitats a la senyal o ordre del propietari, en el lloc seleccionat, aquest haurà de repetir l’ordre abans de que el gos comenci a fer els moviments característics (cercles, etc) i el premiarà efusivament quan ho faci.

Per més informació sobre pautes i claus d’higiene en els cadells, pot deixar un comentari i un dels nostres veterinaris atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.