fbpx

Castrar un gos

Avantatges i desavantatges de castrar un gos.

Molt sovint sentim parlar de castrar un gos i, de fet, és una cosa que no hem de descartar segons quins casos. De fet, l’esterilització dels gossos en alguns casos és una cosa mèdicament recomanable o necessari, i sí, té molts avantatges, però també alguns inconvenients.

I d’això és del que anem a parlar en aquest article, dels avantatges i desavantatges de la castració d’un gos.

Quins són els avantatges que pot comportar castrar un gos?

A l’HVC sempre recomanem meditar molt bé la decisió de castrar un gos, i els nostres veterinaris sempre van a recomanar-te si fer-ho o no i en quins casos. A més, t’explicaran a la perfecció quines són les implicacions que té fer-ho. Vegem-ho.

S’eviten tumors i també diverses infeccions

Quan esterilitzem a un gos, estem evitant la aparició de moltes infeccions que poden fer que la salut del teu pelut es vegi afectada, com poden ser les infeccions d’orina. Els tumors a les mames de les gossetes i els testicles dels gossets també s’eviten amb l’esterilització dels animals, excepte la possibilitat de càncer de pròstata.

Això farà que el teu amic pelut tingui una millor qualitat de vida.

Es redueix considerablement l’agressivitat

Un dels principals beneficis de castrar un gos és que fa que la agressivitat de l’animal es redueixi en un grau important. Això no només t’estalviarà mals de cap, sinó que el teu petitó també es sentirà més relaxat i podrà ser més sociable amb altres gossets.

Tindrà menys testosterona i impuls sexual

L’esterilització provoca això en els gossos. Això farà que el teu gos no només no senti tanta necessitat de marcar territori, sinó també farà que els seus instints primaris no estiguin tan desenvolupats.

Però també hi ha desavantatges

Sí, hi ha avantatges alhora de castrar un gos, però també hauries de conèixer els desavantatges. No et preocupis, insistim que el teu veterinari de confiança té les explicarà totes.

Hipotiroïdisme

L’hipotiroïdisme pot manifestar-se amb una gran quantitat de senyals. Alguns d’ells poden ser que el gos augmenti molt de pes tot i que no mengi massa. També és possible que apareguin problemes a la pell, com alopècia o irritacions de la mateixa. Un altre símptoma que pot aparèixer és que el gos es senti més cansat del normal quan realitza alguna activitat que requereix més energia de l’habitual.

 L’esterilització és una intervenció senzilla

Encara que sempre entrar al quiròfan sempre comporta un cert risc, la intervenció que es realitza per castrar a un gos és molt senzilla i, les possibilitats que surti malament són mínimes, sobretot, si tenim en compte que aquesta es va a realitzar en les millors condicions i sent veterinaris amb molta experiència els que la realitzen.

Des de l’HVC et recomanem realitzar aquesta intervenció en un centre veterinari que reuneixi totes les condicions de professionalitat i qualitat, de manera que el teu gos estigui en les millors mans.

Per qualsevol dubte podeu contactar amb nosaltres al 938031268 o bé a hvc@hvc.cat

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Castrar un gos. Avantatges i desavantatges” també et podria interessar: El coronavirus i els animals de companyia.