fbpx

Caiguda de pèl d’animals

Existeixen productes contra la caiguda de pèl d’animals?

La caiguda de cabells a animals com gossos o gats és una cosa que estaràs acostumat a veure. Només cal que facis un cop d’ull a la roba o al terra quan escombres per veure que, efectivament, els animals deixen anar pèl.

Per què es produeix la caiguda de pèl en els animals?

A més de la muda natural del pèl per donar pas a un altre més fresc a l’estiu i més càlid a l’hivern, la caiguda de pèl en els animals pot ocórrer per moltíssims motius, des de l’estrès fins a una mala alimentació. És important que estiguis atent a qualsevol signe que pugui ser preocupant, i si ho veus, que acudeixis immediatament al teu veterinari de confiança.

En algunes ocasions, tenir pocs nutrients pot afectar molt a la fortalesa del pèl i pot provocar la seva pèrdua, i, en aquest cas és molt recomanable consultar amb un veterinari. Un altre factor que pot fer que els animals perdin els pels, és el patir qualsevol malaltia a la pell o al·lèrgies, que poden fer que es gratin i així perdre el seu pèl.

Què es pot fer per evitar la caiguda de pèl?

El més recomanable sempre és visitar al veterinari perquè faci un diagnòstic de perquè es produeix i pugui recomanar algun producte per aturar-la.

 

Caiguda de pèl d'animals

Productes que es poden utilitzar en aquests casos

Igual que ens passa als humans, un xampú de mala qualitat pot debilitar el nostre cabell i fer que caigui, oi? Doncs en els animals passa el mateix, i per això els xampús específics són una bona mesura a prendre. Utilitzant-los, el pèl de l’animal es tornarà més fort i, per tant es caurà menys.

Si bé aquest és més un remei casolà, també és un producte que pot ser molt eficaç: ens referim a l’extracte de llavor de raïm. Aquest compta amb antioxidants que són bons per a la dermis i que pot afavorir la detenció de la caiguda del cabell. N’hi ha en diversos formats diferents.

Un altre producte que pots utilitzar són els guants i els raspalls per a animals. Segur que has escoltat que perquè no caigui tant el pèl, raspallar és bo. Això passa perquè amb el raspallat eliminem el pèl mort al mateix temps que ajudem a que l’oli de la pell es reparteixi per tota la zona raspallada, ajudant a que el pèl sigui més fort.

Com hem dit abans, l’alimentació és molt important per a un pèl fort i sa. Per això entre els productes contra la caiguda de pèl un aliment equilibrat és més que important.

De vegades, els remeis naturals com la planta Segell d’Or també pot servir. Si l’animal té zones sense pèl, es pot aplicar aquí, però és millor consultar abans amb el veterinari.

Finalment, l’oli d’oliva o de llinosa també és beneficiós perquè conté omega 3, bo per a la pell.

La caiguda de cabells a animals pot ser el símptoma de que hi ha algun problema, i, per això si veus que és excessiu, has d’acudir al veterinari el més aviat possible.

 

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Caiguda de pèl d’animals” també et podria agradar: “Roda de hàmster | És realment un entreteniment per ells?