fbpx

Banyar a un cadell

Quan es pot banyar a un cadell? | Tot el que necessites saber

Alguna vegada has tingut un cadellet? ¿No són adorables? Doncs una de les preguntes més habituals quan es pot banyar a un cadell. En aquest article és precisament del que anem a parlar. Si vols saber més o tens dubtes, ens tens a la teva disposició per al que necessitis.

És recomanable que el primer bany de l’animaló sigui més o menys als tres mesos, quan ja ha complert el seu primer cicle de vacunes. Hi ha alguns professionals que diuen que si s’asseca bé,  pot banyar-se abans, però nosaltres no ho recomanem.

A continuació, t’expliquem quan es pot banyar a un cadell, i et donem alguns trucs perquè ho converteixis en una experiència divertida.

Quan es pot banyar?

No hi ha un consens entre els professionals pel que fa a l’edat exacta ideal per al primer bany del gosset. Hi ha molts que afirmen que el fet que el cadell agafi fred i contregui el borm és un risc que es corre quan banyem al cadellet abans que acabi el seu primer cicle de vacunes. Això passa a les 12 setmanes, als tres mesos.

L’edat del cadell minimitza qualsevol perill per a la salut, i per això és aconsellable en aquest moment.

Insistim una vegada més. Si et preguntes quan es pot banyar a un gos amb tota seguretat per a la seva salut, la resposta és als tres mesos, després de tenir totes les seves vacunes.

Sempre diem que més val prevenir que curar, i banyar al cadell abans de tenir-les és un risc que no és necessari córrer. Tingues en compte que, si es constipa o agafa el brom, les defenses es veuran perjudicades i serà necessari interrompre tot el calendari de vacunació. Aquest comença abans de les 8 setmanes.

No obstant, per assegurar-nos de que el cadellet té totes les seves defenses en òptimes condicions, se li haurà de posar una segona i una tercera aplicació de les vacunes en les primeres 15 setmanes de la seva vida.

Com banyar a un cadell?

Perquè el primer bany d’un cadell es converteixi en una bona experiència, hi ha alguns trucs. Dona per fet que relliscarà a la banyera i això no li agradarà.

Si tens l’opció, no el posis des del principi a la teva banyera. És un gosset petit, i veure’s en un espai tan gran li pot fer por. El millor és que utilitzis un gibrell o fins i tot si hi ha espai suficient, que ho facis a la pica del lavabo. D’aquesta manera s’anirà acostumant a la superfície.

Un altre bon consell  és que utilitzis aigua tèbia, perquè no es cremi i li causis una mala sensació al banyar-lo.

També és genial utilitzar joguines al bany, que entengui que és una experiència divertida. Per això, posa algunes de les seves joguines de goma al bany amb ell, perquè pugui fer-los servir.

Com veus, el primer bany del cadell no té perquè ser una mala experiència, sinó tot el contrari. Seguint aquests consells, serà per ell un joc. I, si necessites ajuda, Truca’ns!

Per qualsevol consulta podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

A l’HVC estem a la teva disposició per respondre a qualsevol dubte o pregunta que tinguis.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Banyar a un cadell. Quan es pot banyar?” també et podria interessar: Dieta BARF. Què és la dieta BARF per gats?.