fbpx

Banyar a les nostres mascotes

BANYS I MASCOTES

Avui dia tenir una mascota comporta moltes responsabilitats, a més de proporcionar-los menjar, treure’ls a passejar diverses vegades al dia, portar-los al veterinari regularment, hem de mantenir-los en unes condicions higièniques òptimes. Les nostres mascotes conviuen amb nosaltres i tenen que estar netes, lliures de nusos i de paràsits.

EL RASPALLAT

Raspallar el pèl de les nostres mascotes regularment té molts beneficis: evita l’acumulació de  nusos i entortolligaments, el pèl es manté sa i brillant, activa la circulació de la sang i reforça el vincle mascota-propietari.

Començar a manipular-los no sempre és fàcil i més si no estan acostumats. La millor manera d’acostumar-los és des de cadells. Entre els 2-4 mesos es produeix el període de socialització i aprenentatge. Totes les experiències que hagi tingut en aquesta etapa els servirà per adaptar-se a elles amb total normalitat.

En funció de cada tipus de pèl raspallarem amb major o menor freqüència. Els pèls més llargs necessiten diversos raspallats a la setmana, els que tenen el pèl curt amb una vegada serà suficient.
També depenent de cada tipus de pèl s’utilitzarà una pinta específica per a cada tipus de pèl.

EL BANY

Hem de banyar al nostre gos cada vegada que ho necessiti. Dependrà evidentment de l’estil de vida de l’animal, no és el mateix un gos que passa molt de temps en l’exterior que un altre que viu en un pis d’una ciutat.

Avui dia existeixen al mercat gran varietat de xampús i condicionadors de gran qualitat adaptats a la seva pell que aporten hidratació i nutrició al mantell i que permeten els banys freqüents. Utilitzarem el xampú més adequat per al seu tipus de pèl, els hi ha per a pèl llarg, pèl curt, pèl dur, pel blanc, per a cadells, antiparasitaris, etc.

El bany en els gats també és recomanable, tot i que ells realitzen una neteja constant a través dels porus que sobresurten de la seva llengua, banyar-los és una manera d’ajudar a retirar el pèl mort , sobretot en el gats de pèl llarg.

Si t’ha agradat aquest article sobre bany i mascotes, també et podria interessar De vacances amb la meva mascota