fbpx

L’asma en gats | Com detectar-lo i quines cures seguir?

 

L’asma en gats és una malaltia força perillosa en els nostres peluts, per això és molt important que siguem capaços de reconèixer-la i proporcionar al petitó les cures adequades.

Com sempre, el que et recomanem és que en cas de que sospitis que el teu gat pot patir asma, acudeixis immediatament al teu veterinari per que li proporcioni el tractament millor per a ell.

Què és l’asma en gats?

També anomenada bronquitis al·lèrgica, l’asma en gats és una malaltia respiratòria molt habitual i molt perillosa pels nostres amiguets. Si no es tracta a temps, pot tornar-se més greu, amb tots els perjudicis que pot provocar en l’animal.

Els gats que pateixen asma solen tossir, els resulta difícil respirar, poden roncar i fins i tot xiular quan exhalen, i és molt important tenir en compte que hi ha moltes causades que ho poden provocar.

Como diem, si notes que el teu gat estossega més del compte pot ser quelcom puntual, però també pot ser un símptoma d’asma en gats. Per això, porta’l ràpid al veterinari. Segons la Universitat nord-americana de Cornell, hi ha més de 40.000 mininos que pateixen asma a Espanya, ja sigui crònica o bé aguda, i d’aquells animals, l’ 1% presenta problemes respiratoris importants.

En què consisteix?

L’asma en gats ve donada pel fet de que les vies per les que entra i surt l’aire dels pulmons estan oprimides, pel que el gat no pot respirar amb normalitat. Això sol passar perquè el gat és al·lèrgic a alguna cosa que el rodeja, el que causa que el teixit s’inflami molt i per tant els músculs del voltant ens contreguin.

Això suposa l’estretament o irritació de las vies respiratòries, tenint especial dificultat en l’exhalació.

I com reconèixer l’asma en gats?

Hi ha alguns indicis que et poden fer sospitar que el teu gat pot tenir asma. Tornem a repetir, perquè és crucial, que si el teu gat presenta alguns d’aquests, vagis immediatament a consulta per realitzar un diagnòstic i així evitar-l’hi altres problemes de salut.

  • Dificultat per respirar
  • Ritme ràpid de respiració
  • Que faci sorolls al respirar
  • Que estossegui de forma continuada i persistent

Què pots fer tu a casa en el cas de que el teu gat tingui asma?

Després de que el teu veterinari posi el tractament adequat al cas, et donarà unes pautes i unes recomanacions per que segueixis a casa amb el teu amic pelut.  Seguint aquests consells, veuràs que la vida del teu gat amb asma millora considerablement. 

Es molt important que l’arena que posis en la seva safata sigui de la millor qualitat possible per que no desprengui pols, ja que això pot afectar a les seves vies respiratòries. A més a més, en cas de que el gat sigui ja gran, és a dir, que tingui més de vuit anys, és important que li proporcioni les cures necessàries per un gat sènior.

Igualment, s’ha d’anar amb compte amb quins productes de neteja fem servir, per què no els facin mal. Una cosa que també pot ajudar al teu gat a respirar, sobre tot a l’estiu, es deixar lo  en el lloc més fresc de tota la casa

I molt important, no li donis res de làctics, ja que aquests tenen antígens que li puguin provocar reaccions al·lèrgiques greus.

No estàs segur de si el teu gat té asma o no?  Truca’ns!

Per qualsevol consulta podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita en el cas que el vostre gat pateixi una simptomatologia que encaixi amb el que em anat descrivint al llarg de l’article.

A l’HVC estem a la teva disposició per respondre a qualsevol dubte o pregunta que tinguis.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “L’asma en gats | Com detectar-lo i quines cures seguir?” també et podria interessar: Per què els gats odien l’aigua? Tot el que has de saber.