fbpx

L’arribada d’un cadell a casa

Aquesta setmana la Dra. Sonia Ramos Vidal l’HVC Roc Verd, ens dóna les claus perquè l’arribada d’un nou membre a casa sigui tot un èxit.

Com a propietaris hem de preparar l’arribada a casa pel gat o gos i, per això és molt important seguir les següents recomanacions:
• Evitar que al seu nou entorn pugui existir alguna cosa o objecte que posi en perill la seva integritat i mai deixar-ho al seu abast, com per exemple: productes de neteja, objectes fràgils, objectes de mida petita, fils, plantes perilloses, assegurar o restringir els accessos exteriors (balcons, terrasses), etc.
• Adquirir tots els accessoris necessaris: llit, dos menjadors (aigua i menjar), en el cas del gat també un rascador i una safata higiènica (amb sorra). Podem comprar alguna joguina, però d’una mida i consistència adequada per evitar que se’l puguin empassar.
• Escollir les zones de la casa on posarem tots els accessoris. La zona de menjar i la zona de fer les seves necessitats haurien d’estar separades.
• És important saber l’alimentació prèvia a l’adquisició. Si volem donar un altre tipus de menjar hauríem de mantenir-la mínim una setmana i després fer el canvi progressivament durant la setmana següent.

Pel cadell és un període de canvis i s’ha d’evitar tot allò que pugui suposar un estrès. L’arribada a casa genera un gran alegria, però hem de tenir en compte i cuidar un ambient lliure de sorolls (vigilar el contacte amb nens sobretot durant els primers dies).

La mascota ha de conèixer el seu nou entorn de manera progressiva i sense forçar situacions. Si tenim altres mascotes s’han de fer les presentacions corresponents des del primer dia per permetre una bona integració i adaptació, òbviament sempre sota supervisió.

S’aconsella que l’animal no surti al carrer i estar en contacte amb animals no controlats fins que la pauta vacunal no estigui completa. Quan la mascota porti amb nosaltres entre 7-10 dies es recomana realitzar la primera visita al veterinari.
En aquesta primera visita s’examinarà l’estat de salut del cadell i ens indicaran quina és la millor pauta vacunal i antiparasitària. Si observem que l’animal no es troba correctament hauríem d’acudir ràpidament al veterinari.
Tenir un cadell a casa és una gran experiència, però també una gran responsabilitat.

Per a més informació pot deixar el seu comentari i la Dra. Sonia Ramos Vidal o un dels nostres veterinaris atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.