fbpx

Arnès o corretja? | Corretges i arnesos per gossos

Si tes un pelut a la teva vida, aquesta és una de les preguntes que t’hauràs fet alguna vegada. Sobretot quan els portes a passejar. Tu, com tots nosaltres, t’hauràs qüestionat si els arnesos per gossos són millors o pitjors que els collars.

La cosa és que cadascun d’aquests elements té els seus avantatges i els seus inconvenients, i per això, depenent de com sigui el teu gos i de molts altres factors, hauràs que prendre la decisió de si voldràs posar-li o bé un o l’altre.

Quins avantatges tenen els collars per gossos?

Els collars són molt populars entre els propietaris de peluts per portar-los a passejar amb la corretja, però, realment són la solució més indicada?

En cas de que tinguis dubtes, sempre ens pot consultar.

Es veritat que un collar és més fàcil de col·locar, però, en el cas de que el teu gos tingui algun problema respiratori o si el teu amic es d’aquelles que tiba molt quan surten a passejar, no us el recomanem, ja que pot fer força mal. Ara bé, el collar es útil per què el gos estigui identificat més enllà del microxip, ja que en ell sempre li pots posar la placa amb el seu nom i el seu telèfon.

A més a més, si és de pèl molt llarg, no l’hi resultarà tan incòmode com arnés. Aleshores, resumint, un collar pot ser útil per:

  • Gossos que es porten bé i no tibaran al passejar.
  • Portar la placa identificativa.
  • Animals que no tenen problemes respiratoris
  • Si l’arnès el molesta amb el pèl

Avantatges dels arnesos per gossos

Els arnesos per gossos cada vegada són més habituals como opció per millorar la qualitat dels passejos. Són molt útils perquè, en casos de que el gos faci tibades, no els faci mal al coll, i també per controlar-los millor, especialment en el cas de que els estiguis ensenyant a passejar o els estiguis educant.

També són la millor opció per aquells viatges en cotxe que feu amb ells, ja que així els puguis posar en el seient i col·locar-los el cinturó de seguretat sense por a que en una frenada brusca o qualsevol altre circumstància pateixin danys al coll.

Com puc escollir el millor arnès pel meu gos ?

En primer lloc, has de saber que en lo referent a arnesos per gossos, hi ha diferents tipus. Si bé els més comú són els que serveixen perquè el gos no tibi i perquè no s’escapi, hi ha altres.

No obstant, és important que el gos estigui còmode amb ell, per lo que hauràs d’escollir bé la seva talla, perquè no li vagi gran ni petit. Sense dubte, amb un arnés, l’ experiència del teu pelut serà molt millor que amb un collar, i per a tu serà més senzill passejar amb ell.

Si el teu gos tiba molt quan passeja, aquesta és la millor opció. Per saber quin escollir, el millor és que consultis al teu veterinari especialista en comportament. Truca’ns!

Per qualsevol consulta podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

A l’HVC estem a la teva disposició per respondre a qualsevol dubte o pregunta que tinguis.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Arnès o corretja? | Corretges i arnesos per gossos” també et podria interessar: Refrescar els gossos a l’estiu | 6 consells a seguir.