fbpx

Problema comportamental molt freqüent en el gos i actualment comencem a detectar casos en certes races de gats (sobretot orientals).
És una conducta que pot arribar a ser molest pel propi propietari però també per els veïns i per tant en alguns casos pot ser causa de denúncies.
Problema conductual que apareix quan l’animal no té contacte amb el propietari o bé quan marxa da casa o bé quan tot i que el propietari estigui a casa l’animal no tingui accés a ell. Els canvis de comportament estan relacionats amb respostes d’ansietat tals com augment de l’activitat, augment de les vocalitzacions, pèrdua del control voluntari de les defecacions i miccions, entre d’altres.
Quan apareix el problema s’ha d’intentar solucionar el més precoç possible per tenir més probabilitats d’èxit en el tractament. Si demora molt aquest tractament l’ansietat per separació pot ser irreversible amb tot el que això comporta.
El tractament consisteix en un programa d’habituació a l’absència del propietari que consisteix en que aquest augment de forma gradual de les seves absències de domicili. També cal no reforçar les conductes properes a l’ansietat per que el gos o el gat associïn que rep intenció quan es comporten de manera nerviosa.
Cal anar a visitar al veterinari per tal de reconduir aquesta patologia del comportament freqüent avui en dia en les nostres llars.