fbpx

Animals amb otitis

Quines probabilitats té un animal domèstic a tenir otitis?

Encara que et sembli mentida és molt fàcil tenir a casa animals amb otitis, sobretot en determinades èpoques de l’any en què les bacteris que les causen proliferen o que les causes ambientals les fan més plausibles a les nostres mascotes.

Què és l’otitis a les nostres mascotes? Per què hi ha animals amb otitis?

La otitis és una inflamació de l’oïda que podem trobar molt freqüentment a les nostres mascotes, principalment en gossets i gatets . Per a la salut dels nostres peluts és important detectar que tenim animals amb otitis perquè no els causin problemes majors. Una otitis mal tractada pot derivar fins i tot en una sordesa .

Aquesta infecció de l’oïda pot ser molt dolorosa pels animals que les pateixen, i de vegades, pot fer que perdin l’audició de forma temporal. Dues de les principals causes de l’otitis és tenir brutícia i humitat en l’oïda.

És important saber que depenent de la zona on pateixin la infecció, es denominarà d’una o altra forma.

A més, ara que arriba la calor seva aparició és molt més habitual.

Què provoca que hi hagi animals amb otitis?

En realitat, hi ha moltes causes per als animals amb otitis . Les més habituals són aquestes:

Infecció per bacteris, fongs o paràsits

Aquests agents poden aparèixer quan l’animal es grata o quan entren en contacte amb altres que ja els tenen, o per causes secundàries. Hi ha bacteris que s’allotgen en el conducte de l’oïda i creixen, inflamant-lo. Alguns dels bacteris que provoquen aquests són els estafilococs o les pseudomones.

Entre els fongs que danyen els animals amb otitis hi ha la Malassezia , que danya més el gos. També poden ser àcars els causants d’otitis, sobretot, al gat.

Objectes externs, causes d’animals amb otitis

Amb la calor sempre tendim a treure al carrer als nostres gossos, al camp a córrer, i se li poden ficar a l’orella restes de branques o llavors . Aquests objectes estranys els poden fer mal. Les típiques espigues els fan moltíssim mal, sobretot a l’estiu.

Traumatismes causats per ells mateixos

A vegades una animal domèstic es grata o es mossega ell mateix a les orelles i es fan mal. Això li causa traumes que poden originar la infecció de l’oïda.

impureses diverses

Hi ha ocasions en què no vam realitzar la neteja de les oïdes dels nostres menuts com devem. Això pot fer que impureses, com restes de sabó o similars, es quedin dins de l’oïda, i fa que tinguem animals amb otitis . Hi ha productes indicats per a això, i si tens dubtes, sempre pots preguntar-nos.

La prevenció és la clau

Per evitar que el teu animal domèstic pateixi aquesta dolorosa infecció el millor és mantenir les orelles perfectament netes. Per a això, netegeu-les cada dos o tres dies, de manera suau i de la manera que t’indiqui el teu veterinari de confiança. I és clar, el millor és no portar-los a llocs on pugui clavar-espigues o similars.

I si ja la pateix?

Si el teu animal domèstic ja pateix otitis o penses que pot tenir-la, el millor és acudir al teu veterinari de forma immediata.

Dubtes? Som aquí per respondre. 

 

Si t’ha agradat aquesta publicació també et podria interessar: Un miracle anomenat bala.