fbpx

Adopció PPP | Adoptar gossos de races potencialment perilloses

Adoptar un gos sempre és una decisió que cal meditar molt bé, perquè no és qüestió d’un dia. És un compromís amb un ésser viu que durarà molt de temps. Per això, adoptar un PPP o qualsevol altra classe de gosset és una cosa que cal pensar molt, així com has d’estar segur que li pots proporcionar la cura, l’atenció i l’afecte que aquest petitó (encara que sigui un PPP és un petitó) necessita.

Adoptar un PPP no vol dir ficar a casa un gos que vagi a ser perillós per a la família, a canvi, és donar-li una nova vida a un membre de la família que us va a donar a tots l’afecte que vosaltres li doneu, però multiplicat per mil.

Tot depèn de l’educació que li donis, un PPP pot ser tan tranquil i adorable com qualsevol altre gosset. Depèn, també, en gran part de com et comportis tu amb ell. En cas que necessitis ajuda per a la seva educació, a l’HVC comptem amb un servei d’ensinistrament i educació canina. 

Ara bé, què és un gos PPP?

PPP (gos potencialment perillós) és la denominació que dóna la llei als gossos dogo argentí, fila brasiler, tosa inu, pit bull terrier, rottweiler, akita inu, stattfordshire bull terrier i american stattfordshire terrier.

També es consideren com a tal els gossos amb molta musculatura, un caràcter fort, tòrax d’entre 60 i 80 cm., Altura que oscil·li entre els 50 -70 cm, que pesin més de 20 kg i que tinguin mandíbules fortes. A més d’això, es consideren PPP als gossos agressius o que hagin atacat a persones o animals.

Adopció PPP. Què he de saber per adoptar un PPP?

El primer que cal saber és que hi ha unes regles molt estrictes.

Per adoptar un PPP hauràs de registrar al teu amic al Registre d’Animals Potencialment Perillosos del teu municipi , i que sempre és fonamental portar una llicència que acrediti que estàs capacitat per tenir-lo.

Els requisits per a aquesta llicència són:  ser major d’edat i no haver tingut condemnes per infraccions greus o molt greus , així com estar en ple ús de les teves capacitats físiques i psicològiques. Problemes d’oïda, vista, sistema neuromotriu o trastorns de percepció i de conducta serà inhabilitant per aconseguir aquesta llicència. A més, té vigència de 5 anys.

Altres normes que has de tenir en compte

Quan ja has adoptat a el nou membre de la família, és hora que coneguis altres normes. Pots portar amb tu al teu gos a llocs públics, però és una obligació que el portis amb morrió i lligat amb una corretja que no sigui extensible i la longitud sigui menor a dos metres. 

Per descomptat, a més de l’anterior, ha de tenir la identificació corresponent, com qualsevol altre gosset. Per a això, has d’anar al teu veterinari de confiança.

Has de saber que, si et roben al teu gos o es perd, tens 48 hores com a màxim per realitzar la comunicació oportuna a Registre.

Si tens algun dubte, en HVC estem a la teva disposició per resoldre-les totes.

Per qualsevol consulta o dubte, podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Adopció PPP | Adoptar gossos de races potencialment perilloses” també et podria interessar: 8 mesures preventives pel veterinari | COVID-19.