fbpx

Hi ha certes actuacions que a causa de la seva freqüència es consideren rutinàries.
Aquestes actuacions poden ser higienes bucals, neteges d’orelles, exèresi de petits tumors de pell, buidat de sacs anals, tractaments simptomàtics de malalties cròniques, anestèsies vàries, etc.

Les neteges de tosca
A mesura que el nostre animal de companyia es fa gran, les dents pateixen un desgast i sobretot s’embruten amb més facilitat. Per tant les neteges o higienes bucals s’hauran de realitzar de manera més freqüent que no pas un animal jove, s’aconsella una neteja cada sis mesos aproximadament.
Moltes vegades quan es fa la neteja de boca també s’ha d’extreure alguna peça dentària, ja sigui per motiu de la seva mobilitat o bé pel seu aspecte, i per tant cal retira-la. A posteriori s’haurà d’alimentar al gos o al gat amb una dieta tova i adequada.
La tosca és una patologia freqüent, però greu si segueix augmentant amb el temps, amb una simple neteja de boca resoldrà el problema de manera continuada ja que les bactèries s’escampen per tot el cos especialment cor, pulmons i aparell digestius.

Neteja d’oïdes
Hi ha animals que són reticents i no es deixen netejar les orelles a casa, o bé que pateixen otitis crònica o que estan sotmesos a un tractament d’otitis i han de ser tractats amb neteges a fons cada cert temps. Per això el veterinari haurà de realitzar una neteja de d’oïdes sota una lleugera sedació, per tal d’eliminar totes les secrecions auriculars mitjançant aspirat quirúrgic.

Exèresi
Exèresi de petits tumors de pell. Normalment aquests tumors es poden extirpar amb anestèsia local i amb uns punts de sutura. No cal esperar que creixin i necessitin d’un infraestructura quirúrgica més important.

 

Per més informació pot deixar el seu comentari i un dels nostres veterinaris atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.