fbpx

La displàsia de maluc és una malaltia degenerativa que afecta l’articulació coxofemoral en els gossos, causant dolor i produint coixeses que condueixen a una disminució de la qualitat de vida dels nostres amics. Preferentment succeeix en races de mida gran o gegants tals com el Golden retriever, Pastor alemany, Rottweiller, Mastín, Terranova, Dogo alemany, Labrador i en altres gossos que normalment pesin en ser adults per sobre dels 20-25 quilos.

Aquestes races o gossos de la grandària descrita, pel fet de desenvolupar-se tan ràpidament durant els seus primers mesos de vida, aquest augment de pes és suportat pels ossos del maluc que es troben encara en desenvolupament (fins a aproximadament els 14-18 mesos, segons la raça), i provoquen que l’os del fèmur que encaixa en el maluc, sofreixi un desplaçament cap a l’exterior, provocant l’afecció causant de dolor. La displàsia té un component de tipus hereditari, i altres factors com el sobrepès predisposen a l’aparició dels símptomes.

Displàsia maluc

Per trobar l’afecció precoçment, la recomanació consisteix en la realització d’una radiografia del maluc (radiografia de distracció), als cadells d’edat entre les 15-16 setmanes de vida, i per mitjà d’un índex de raça, poder diagnosticar la displàsia de maluc i el seu grau. Aquest tipus de troballa precoç, serveix per tenir la possibilitat de realitzar una cirurgia de tipus ambulatoria (Sinfisiodesis púbica) que pot arribar a corregir en alguns casos la malaltia, disminuir el seu procés degeneratiu o facilitar futures cirurgies destinades a la correcció de l’afecció. D’aquesta manera, podem contribuir al fet que les nostres mascotes puguin gaudir plenament durant tota la seva vida.

 

Per a més informació pot deixar el seu comentari i el Dr. Diego Ortiz o bé un especialista en ortopèdia veterinària atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.