fbpx

Abans de plantejar-nos educar o bé ensinistrar el nostre gos hem de tenir en compte el següent: Existeix l’anomenat període de socialització, aquesta etapa comprèn aproximadament des del mes de vida fins als 3 mesos. És un període en el qual s’inicia un contacte amb el medi exterior (sorolls, experimentar el contacte amb diferents tipus de persones, banys, hàbits higiènics en general, etc.) amb una intensitat més elevada que no pas passat aquest període. Tot i que després també es poden habituar però de manera molt més lenta. Tots els membres de la família han de ser coherents per no confondre l’animal.

Per tal d’aconseguir un cadell ben educat podem utilitzar premis, com per exemple carícies i un to suau de veu i/o una llaminadura. En cas de renyar-lo, es pot dir “NO!” Fent servir un to de veu fort i ignorar-lo durant uns minuts. Mai utilitzar els càstigs físics!

És molt important que els premis o les correccions que fem al nostre cadell siguin sempre en el moment en què realitza l’acció que volem seleccionar o suprimir. Per tant cal educar-los.
Si pensem en educar-ensinistrar el nostre gos cal esperar aproximadament als 4 mesos d’edat, ja que tindrà totes les vacunes de cadell al dia i per tant podrà tenir contacte directe amb altres “alumnes”.

 

Per més informació pot deixar el seu comentari i un dels nostres veterinaris especialistes en etologia canina atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.