fbpx

A LA MUNTANYA AMB EL MEU GOS

 

Abans de començar

Tria bé la ruta

Planifica la sortida pensant en les teves capacitats i les de la teva mascota. Per rutes llargues, d’alta muntanya o travesses, esbrina si aneu a trobar punts d’aigua, si hi ha passos de dificultat tècnica que el teu gos potser no pugui superar, intenta conèixer el tipus de terreny que aneu a trepitjar i consulta la informació meteorològica per predir si plourà, si farà molt vent o massa calor.

 

 

Revisa l’estat de salut de la teva mascota

No portis a la teva mascota a una ruta massa exigent si té problemes ossis o musculars.

Si l’excursió és llarga, tampoc és recomanable cadells menors de 6 mesos ni gossos d’edat elevada, ja que es cansen amb més facilitat i pot no estar preparats.

Posa especial atenció si la teva mascota és d’alguna raça braquicèfalica, són més sensibles als cops de calor.

Porta el teu animal amb les vacunes i la desparasitació al dia. Les sortides a la muntanya poden implicar el contacte amb altres animals que poden ser portadors de malalties víriques i parasitàries.

Porta el teu animal xipat, ja que pot perdre i és imprescindible perquè poguessin contactar amb tu.

 

Coses que no has d’oblidar portar amb tu per a la teva mascota:

 • Aigua suficient i un abeurador portàtil per donar-li.
 • Una farmaciola de primers auxilis i la seva cartilla (pregunta al teu veterinari què és indispensable segons les característiques del teu gos).
 • Si la ruta és llarga, es recomana portar alguna cosa de menjar, ja que la teva mascota també necessitarà reposar energies, encara que és molt important que mai li donis una gran quantitat de menjar abans o després de fer exercici.
 • Protector pels coixinets plantars, sobretot si camineu per terrenys agressius.

 

Durant la sortida

Controla el teu gos en tot moment

 • Amb la calor arriba l’època d’erugues i insectes que poden provocar reaccions al·lèrgiques en el teu company d’aventures.
 • Les espigues són un altre enemic de les nostres mascotes en aquesta època. Poden tenir diverses vies d’accés i causar problemes greus si no es detecten.

Evita que pugui ingerir excrements i recorda desparasitar interna i externament a la tornada si ha estat inevitable.

Si el teu gos tendeix a escapar-se o a caminar lluny de tu millor portar-lo lligat. Pot haver-hi zones de bestiar en llibertat o zones amb corrents forts d’aigua i patir un accident. (Pots fer servir corretja extensible per donar-li més llibertat).

 

 

Al final de la sortida

 • De tornada a casa revisa l’estat general de la teva mascota prestant especial atenció a les coixinets de les seves potes.
 • Revisa zones ocultes -entre els dits, aixelles o zona auricular- per detectar la presència de paparres i / o espigues poder-eliminar si les trobes.
 • Deixa’l descansar abans d’oferir-li la seva ració de menjar, especialment si està molt esgotat.
 • Si detectes qualsevol alteració, no dubtis a consultar amb el teu veterinari.
  .