fbpx

7 curiositats sobre gats que et sorprendran

Si ets un boig dels felins, un amant dels gatets, sabràs moltíssimes coses sobre ells i coneixeràs un munt de curiositats sobre gats. No obstant això, hi ha suposades curiositats sobre els gats que no són del tot o res certes, però nosaltres et volem explicar algunes que sí que ho són i que no solament no et deixaran indiferent, sinó que et sorprendran i ajudaran a que coneguis una mica millor al teu pelut.

7 Curiositats sobre gats que t’ajudaran a saber més dels teus mixets

Els gats són animals encara desconeguts per moltes persones, encara que cada vegada som més els amants d’aquests petits. Són éssers especials i diferents a qualsevol altre animal, però, sens dubte, és que cal estimar-los! Per això, entre altres coses són tan especials.

De nit veuen millor que nosaltres els humans

Doncs sí, i molt millor que nosaltres. De fet, veuen sis vegades millor de nit que qualsevol dels seus amos. El motiu de tan prodigiosa visió nocturna és una estructura que posseeix l’ull del gat que es compon de cèl·lules que poden funcionar com si fossin miralls i que amplifiquen la llum que els arriba, per poca que sigui. Aquesta estructura és el Tapetum Lucidum.

Tenen tres dies internacionals

Segur que has sentit alguna vegada això de “avui és el Dia Internacional de …” Doncs per falta d’un, els gats tenen tres.

Segons el Fons Internacional del Benestar Animal és el 8 d’agost; una altra data és el 29 d’octubre, dia que va crear Colleen Paige, una investigadora; i el 20 de febrer és la data que van afegir els internautes al calendari per la mort del gat de Bill Clinton, Socks.

Els gats negres donen mala sort només en alguns països

Qui no ha escoltat això que veure un gat negre porta mala sort? Això només és una creença de la major part d’Europa, ja que a Àsia i al Regne Unit és totalment a l’inrevés, són un senyal de la millor sort.

Els gats dormen més que els gossos

Els gossos dormen una mitjana de 13 hores al dia, mentre que els nostres gatets poden dormir fins a 17 hores. Si es tracta de cadellets, poden dormir molt més, fins al 80% del dia. Qui fora gatet!

El teu gat també té empremta dactilar, però no en els dits!

El senyal única equivalent a la nostra empremta dactilar del gat està en el seu nas.

Al món hi ha més gats que gossos

Encara que no ho creguis és un fet. És difícil dir la xifra exacta de gats que hi ha arreu del món, però una xifra aproximada està en més de 500 milions, mentre que “només” hi ha 300 milions de gossos.

El ronc i el fregar no és sempre senyal d’afecte

La majoria de persones pensa que quan un gat ronca i es frega amb el seu amo és perquè li està mostrant afecte, però això no sempre és així. Un gat pot ronronejar per indicar que té por o que no se sent bé, així com fregar és un senyal que fan per marcar el seu territori en deixar les seves feromones.

Coneixies aquestes curiositats sobre gats? En HVC et podem comptar moltíssimes més, per què no vens a conèixer-nos?

 

Si t’ha agradat aquesta publicació de “7 curiositats sobre gats que et sorprendran” també et podria agradar: “Per què borda un gos i quin és el significat segons el lladruc