fbpx

6 vacunes per a gats importants i quan posar-les

Sabem que ets molt conscient de la importància de les vacunes per a gats i que cal seguir escrupolosament les instruccions del teu veterinari.

Per això avui volem parlar-te d’aquest tema, de quina vacunes per a gats cal posar i en quin moment. No obstant això, abans, deixa’ns explicar-te algunes cosetes sobre la vacunació de la teu minino …

La importància de les vacunes per a gats

Són molt importants perquè ajuden a el cos a lluitar contra algunes malalties. Depenent de per a què sigui, la vacuna contindrà uns o altres microorganismes, però en tot cas, crearà les defenses perquè pugui fer front a aquesta malaltia.

És important que, si bé hi ha vacunes més importants que d’altres, això pot canviar depenent d’on visqui el gat. I per això, abans que res, el millor és acudir al teu veterinari i informar-te.

Una altra cosa fonamental és que s’ha desparasitar al petitó abans de vacunar-lo, perquè el seu sistema immunitari estigui prou desenvolupat. 

Quan vacunar al gat?

No hem de posar mai, en cap cas,  vacunes a gats que no estiguin deslletats i que per tant tinguin menys de 2 mesos. Com hem dit abans, perquè les vacunes facin l’efecte desitjat, el seu sistema immunitari ha d’estar una mica desenvolupat. Quan encara estan mamant de la seva mare, les defenses que els cobreixen són les de la seva mare fins que el seu cos crea les seves.

Aquestes defenses maternes comencen a desaparèixer entre la setmana 5 i la 7 de vida, és a dir, més o menys als dos mesos, i aquest és el moment en què cal vacunar el gatet la primera vegada.

Això sí, assegura’t que el teu pelut no surti ni es relacioni amb gats fins que no estigui vacunat. No es pot saber exactament de quines defenses disposa entre la desaparició de les defenses maternes i la vacunació inicial.

El calendari de vacunació

Les vacunes han de ser posades en el gat seguint les indicacions que et proporcioni el teu veterinari.

No obstant això, el calendari habitual que se segueix per a la vacunació felina és el que et deixem a continuació:

  • A el mes i mig de vidadesparasitació perquè puguem vacunar el gat.
  • Als dos mesos: és el moment de la seva primera vacuna. En aquest moment realitzarem el test d’immunodeficiència i el de leucèmia, a més, se li posarà la primera dosi de la trivalent (panleucopenia , rinotraqueitis i calicivirus).
  • Quan té dos mesos i mig : és quan cal vacunar amb la primera dosi de la vacuna contra la leucèmia felina .
  • Tres mesos: es revacuna de la trivalent.
  • Tres mesos i mig: el tornem a vacunar contra la leucèmia.
  • Quatre mesos: als 4 mesos és quan el vacunem per primera vegada contra la ràbia, i aquesta vacuna se li repetirà cada any al llarg de tota la seva vida.

No ens podem acomiadar d’aquest post sense insistir en la importància que té pel teu gat tenir posades les vacunes necessàries. No tenir-les pot significar que la salut del petit es vegi seriosament compromesa i afectada.

Si tens algun dubte, en HVC estem a la teva disposició per resoldre-les totes.

Per qualsevol consulta o dubte, podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “6 vacunes per a gats importants i quan posar-les” també et podria interessar: 5 coses a tenir en compte a l’hora d’adoptar un gos.