fbpx

5 Races de gats taronja | Tot el que cal saber

Es diu que les races de gats taronja solen ser més amistoses i afectuoses que els gats d’un color diferent, però és cert? D’això parlarem a l’HVC avui.

És important saber que la genètica és la que provoca que les races de gats taronja siguin d’aquest color, i que aquest gen està relacionat amb el sexe. Per aquesta raó, és molt més probable que aquests gats siguin mascles. I si, els gats mascles, generalment, són més afectuosos que les femelles. 

D’altra banda, segons les dades recollides per la revista Psychology Today, les races de gats taronja solen trobar-se més habitualment en zones més rurals . Així mateix, també tendeixen a buscar zones en què el risc de mortalitat és menor. Hi ha un tercer aspecte que es deriva de les dades d’aquest mitjà: que els gats ataronjats mostren un major nivell de dimorfisme sexual, a més que pesen més que altres d’altres races.

Races de gats taronja

Llavors, quines races de gats taronja hi ha avui dia? Sens dubte, aquests gats són molt peculiars, i anem a parlar una mica d’ells.

El gat persa

Entre totes les races de gat taronja, el persa és el que destaca per ser una de les més antigues a tot el món. Encara que procedeix del Pròxim Orient, no se sap quant temps portava en aquelles terres abans que es documentés l’existència d’aquest per primera vegada. La seva característica principal és el seu pèl, llarg i suau. 

El Bobtail americà

El Bobtail neix a partir d’un gat amb cua curta que es va trobar a Arizona a meitat de segle XX. En l’actualitat el podem trobar en dues versions: amb la cua llarga i curta. Els Bobtail més habituals són els que presenten patrons atigrats i que són taronja.

Races de gats taronja: el Toyger

Sens dubte, aquesta és una de les races de gats que menys coneixem. La raó d’aquest desconeixement sobre ella és que la seva selecció és molt recent, a finals de segle XX. En aquests gats veiem un patró de ratlles que s’assembla molt a el del tigre, amb ratlles fosques sobre pèl ataronjat.

El gat Maine Coon

Si hi ha alguna cosa que defineix a l’Maine Coon és que és molt gran i que té un pelatge molt cridaner. De fet, és un dels gats més grans de tot el món, i avui és la raça oficial de gat als Estats Units. 

El pelatge dels Maine Coon és llarg i espès, i pot presentar diferents patrons, entre els quals destaca el tigrat taronja.

Oriental de pèl curt

Encara que se li denomina oriental, aquest gat neix a Anglaterra a partir del gat siamès. Això fa que es tracti d’un gatet elegant i molt estilitzat. En ell és molt freqüent trobar tonalitats taronja amb molt diferents patrons.

Com pots veure hi ha moltes races de gats taronja, nosaltres només hem esmentat algunes d’elles. De fet, volem que vosaltres ens expliqueu, ¿vosaltres teniu gats taronja?

Si tens algun dubte, en HVC estem a la teva disposició per resoldre-les totes.

Per qualsevol consulta o dubte, podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “5 Races de gats taronja” també et podria interessar: 4 símptomes de malalties en conills.